HRVATSKI OBRAČUN

Karlović probio kletvu, slijedi poslastica

04.02.2010 u 19:58

Bionic
Reading

Puno je ovisilo o Ivi Karloviću. Posljednji meč drugog kruga donio je odgovor na ključno pitanje PBZ Zagreb Indoorsa: hoće li gledatelji vidjeti obračun dvojice vrhunskih Hrvata? Nakon Karlovićeve pobjede 7:6(4), 7:6(8) nad Sidorenkom organizatori mogu odahnuti

Poslije ispadanja Ljubičića jasno je bilo da u polufinalu neće biti više od jednog domaćeg predstavnika, no sada je sigurno da će biti barem jedan. Čilić i Karlović tijekom turnira još nisu ispustili niti set i slijedi obračun dvije uzdanice naše Davis cup selekcije.

Protiv Sidorenka Karlović prvih 12 minuta nije servirao nijedan as. Toliko je trajao prvi gem, u kojemu je Ivo propustio čak šest lopti za obrat. Do kraja seta više nije viđena nijedna, a Karlović je u obostrano konfuznoj 13. igri pokazao potez više i uzeo prvi set.

I u drugom setu vrtio se isti film. Ivo ponovno nije protivnika, koji izgledom neobično podsjeća na njegovu 'crnu mačku' Stahovskog, pustio blizu svog servisa, no nije našao načina niti da mu oduzme početni udarac. Tako je meč ponovno otišao u novi tie break i Karlović je opet slavio. Sidorenko ipak nije Stahovski i velikom Ivi je ponudio previše prilika. Karlović je promašio prve dvije meč lopte, no na kraju je povezao dva dobra forhenda i nakon 111 minuta igre i 21 asa ušao u četvrtinu finala.

Tamo nije bio od prvog izdanja turnira 2006. godine, a čeka ga uvjerljivo najbolji pojedinac u dosadašnjem dijelu turnira, prvi nositelj i branitelj naslova Marin Čilić. Susret je na rasporedu u petak u 17 sati.

'Bilo je teško, ali bolje da sam pobijedio ovako nego nikako. Slijedi Marin, nadam se da ćemo publici pokazati dobar tenis', rekao je Karlović pred tristotinjak najupornijih gledatelja odmah nakon meča.