STOP ZA IVU

Karlović poražen na startu turnira u Houstonu

11.04.2012 u 22:04

Bionic
Reading

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivo Karlović poražen je već u 1. kolu ATP turnira u Houstonu, koji se igra na zemljanoj podlozi

Na turniru na kojem je 2007. godine osvojio svoj prvi ATP turnir u karijeri (od ukupno četiri) i jedini na zemljanoj podlozi, a lani je iz kvalifikacija stigao do polufinala, Karlovića je na startu sa 7-6(5), 2-6, 6-3 zaustavio Amerikanac Bobby Reynolds, 116. tenisač svijeta, kojem je ovo tek treća pobjeda ove godine na ATP Touru. Njih dvojica dosad su igrali samo jednom, 2004. godine na manjem turniru u Calabasasu, i tada je pobijedio Karlović.

Možda je mogao i u ovom susretu, da je osvojio prvi set, u kojem je poveo s 4-2, samo da bi u sedmom gemu lagano izgubio početni udarac.

Karlović je šansu za osvajanje prvog seta imao i u tie-breaku, u kojem je poveo s 4-2, ali je do kraja osvojio još samo jedan poen.

U drugom setu je Karlović odjurio na 4-0 i lagano je dobio tu dionicu. No, u trećem setu je 29-godišnji Amerikanac napravio ključni break u šestom gemu, te je nakon toga držao svoja dva početna udarca za pobjedu protiv 62. tenisača svijeta.

Karlović je u asovima očekivano bio bolji s 19-5, ali slaba je to utjeha najvišem tenisaču na Touru kojem je ovo peti poraz u zadnjih šest mečeva.