ATP DELRAY BEACH

Karlović do drugog kola nakon predaje Nishikorija

27.02.2013 u 08:45

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se dugo morao zadržavati na terenu u 1. kolu ATP turnira u američkom Delray Beachu. Japanac Kei Nishikori je predao meč pri Karlovićevom vodstvu 5:4 u prvom setu i 0:40 na svom servisu

Nishikori je prošli tjedan osvojio turnir u Memphisu gdje je svladao i našeg Marina Čilića, ali u Delray Beachu je stao već na prvoj prepreci. Tvrdi da ga je bol u trbušnom mišiću mučila još prošli tjedan, a u utorak je očito eskalirala.

'Bilo je očito da je ozlijeđen. Ja sam igrao dobro, ali nije bilo lako zbog vjetra. U svakom slučaju, pobjeda je pobjeda', istaknuo je Karlović nakon skraćenog meča u kojem je svaki od tenisača napravio po jedan break.

Bio je ovo, inače, drugi međusobni ogled ovih tenisača, a u prvom je Zagrepčanin uvjerljivo slavio lani u Davis Cupu. U drugom kolu u Delray Beachu Karlovića očekuje Francuz Edouard Roger-Vasselin, 105. igrač svijeta, koji je od 'diva sa Šalate' poražen prošle godine u Moskvi.

Spomenimo da su u prvom kolu turnira parova Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo izgubili od Nijemaca Dustina Browna i Christophera Kasa s 2:6, 7:5, 10:5. Dodig će, podsjetimo, u drugom kolu pojedinačnog dijela turnira igrati protiv Rusa Jevgenija Donskoja.

ATP Delray Beach, 1. kolo:
Karlović - Nishikori (4) 5-4, predaja Nishikorija