kapetani-logo

IZBOR ZA 2023.

Kapetan Varaždina za proljeće ima samo jednu želju, a najbolji mu je Petković

Bionic
Reading

Nogometni klub iz baroknog grada, odnosno NK Varaždin, ustabilio se u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Čekali su Varaždinci od 2012. godine povratak u društvo najboljih i napokon su ga dočekali 2019. godine. No nakon dvije sezone opet su ispali, ali ovog puta bila im je dovoljna samo jedna sezona za povratak u elitu. I odmah su osvojili šesto mjesto, a sada se nadaju otići stepenicu više

Teška ozljeda, lom noge, u kolovozu 2022. godine izbacila je Igora Postonjskog iz pogona na šest mjeseci. Povratak na terene nije bio jednostavan, ali unatoč svim problemima, jer događale su se sitnije ozljede kao posljedica višemjesečnog mirovanja, uspio je skupiti tri utakmice u proljetnom dijelu prošle sezone.

Nakon odrađenih priprema, Postonjski se vratio u natjecateljski ritam i sada je jedan od oslonaca momčadi, u koju je stigao još u siječnju 2021. godine. Bio je ovaj iznimno borbeni i motorični igrač dio ekipe koja je ušla, a vrlo brzo i ispala iz najjačeg ranga hrvatskog nogometa. Ipak, ni tada nije otišao iz Varaždina, već je sudjelovao u brzom povratku u prvi rang. Zato je od trenera Marija Kovačevića dobio kapetansku vrpcu.

Ali i čast da bira najbolje nogometaše SuperSport HNL-a u 2023. godini.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Bruno Petković najbolji je igrač lige i zato je na prvom mjestu s deset bodova. Igrač je prevage, a svakog suigrača čini još boljim. I ono što posebno impresionira kod njega jest da svoju klasu posebno dokazuje protiv velikih ekipa, kao što je bilo na SP-u u Katru, ali i Ligi nacija ovog ljeta. Petkoviću uz bok je Marko Livaja, igrač koji rješava utakmice i predvodi splitsku momčad. Vidjelo se koliko se Hajduk muči kada Livaja nije u golgeterskoj formi. Na trećem mjestu je Fran Brodić, iza kojeg je odlična prošla, ali i početak ove sezone. Zahvaljujući tome je ostvario transfer u Dinamo. Bio bih sretan kada bi i ostatak sezone ostao kod nas na posudbi jer se vidjelo koliko nam znači, odnosno koliko je teško nadomjestiti njegov izostanak. Četvrti u mom poretku je Oliver Zelenika, a već je dvije godine na najvišem nivou. Svojim obranama daje nam stabilnost, a često sudjeluje i u izlaženju iz zadnjeg reda. Zadnji u izboru je Toni Fruk, igrač koji je prošle sezone itekako pomogao Gorici u očuvanju statusa u HNL-u. Sada je nastavio briljirati u dresu Rijeke. I on je jedan od onih igrača za koje volimo reći da šalju lopte 's očima'', obrazložio je Varaždinov kapetan Postonjski.

  • +28
Varaždin - Osijek (18. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Naravno, iako se u klubu razmišlja o sportskim planovima, igrači Varaždina za nastavak sezone imaju jednu veliku želju.

'Prije svega, navijamo da nam se vrati trener Mario Kovačević. Nadamo se da će mu zdravstveno stanje to dopustiti. Mislimo na njega i šaljemo mu apsolutnu podršku. A dok njega čekamo, mi ćemo na terenu pokušati nastaviti ovo što smo uspjeli protiv Istre 1961 u Kupu, odnosno pobjeđivati. Želja nam je da nam u prijelaznom roku dođe još koji igrač, da dobijemo 'svježe krvi' kako bismo se u nastavku sezone približili Osijeku i Gorici, odnosno da probamo napasti mjesto koje vodi u Europu. Prošle sezone bili smo šesti, a sada bi nas veselio pomak barem za jedno mjesto, pa da budemo peti', završio je Postonjski.

Izbor Igora Postonjskog (Varaždin)

  • 1. Bruno Petković (Dinamo) 10 bodova
  • 2. Marko Livaja (Hajduk) 8
  • 3. Fran Brodić (Varaždin) 6
  • 4. Oliver Zelenika (Varaždin) 4
  • 5. Toni Fruk (Rijeka) 2
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Trenutni poredak:

  • 1. Bruno Petković (Dinamo) 40 bodova
  • 2. Marko Livaja (Hajduk) 24
  • 3. Martin Baturina (Dinamo) 16
  • 4. Ivan Banić (Gorica) 6
  • Fran Brodić (Varaždin) 6
  • Ante Erceg (Istra 1961) 6
  • Dario Melnjak (Hajduk) 6
  • Arber Hoxha (Slaven Belupo) 6
  • 9. Oliver Zelenika (Varaždin) 4
  • 10. Toni Fruk (Rijeka) 2
  • Josip Mišić (Dinamo) 2
  • Rokas Pukštas (Hajduk ) 2

U srijedu 13. prosinca birat će Lokomotivin kapetan Mateo Marić.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal