kapetani-logo

IZBOR ZA 2023.

Blagojević nije mogao birati koga je htio, ali zato vidi Modrićeva nasljednika

Bionic
Reading

Nogometaši Istre 1961 do 7. kola SuperSport HNL-a i okršaja protiv Hajduka u Splitu čekali su prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone. Potom je uslijedio novi 'sušni' period, ali ipak u posljednjih pet prvenstvenih ogleda stigle su tri pobjede. I sada se u Puli lakše diše

A kako i ne bi kad je treneru Catali na raspolaganju jedan od najiskusnijih igrača, ne samo Istre 1961, već i cijele lige. Riječ je o 36-godišnjem Slavku Blagojeviću, nogometašu koji je tijekom duge karijere nosio i dres Cibalije, litvanskog Žalgirisa i latvijskog RFS-a. U Istri 1961 ovo mu je drugi 'mandat', ali u Puli je već od siječnja 2020. godine.

Prošlu sezonu propustio je zbog ozljede, ali sada je itekako važan igrač Žuto-zelenih. I zato nije ni čudno da nosi kapetansku vrpcu te je dobio i ovaj nimalo jednostavan zadatak - izabrati najbolje. Iako za njega nema previše dilema.

'Znate da je meni Arijan Ademi broj jedan. No poštujem zadane kriterije i ne mogu ga staviti na ovaj popis jer nije cijelu godinu bio u HNL-u. Ali samo da se zna, to je jedini razlog (ha, ha). Zato na vrh stavljam Brunu Petkovića, klasnog igrača, čiji se izostanak itekako osjetio u Dinamu. I zato su Modri toliko patili, odnosno imaju takav bodovni zaostatak za Hajdukom. Sve Petkovićeve igre potvrđuju njegov reprezentativni status, odnosno koliko je važan i za Dalićev sastav. Odlaskom Ademija, on je postao vođa momčadi. Što se Livaje tiče, o njemu smo već sto puta sve rekli. On nosi Hajduk, koji je bez njega druga momčad. Svojim golovima i asistencijama doprinosi splitskoj momčadi i žao mi je što je donio odluku o povlačenju iz reprezentacije, ali ako je on tako odlučio, to treba poštovati. Ono što je Livaja za Hajduk, to je za nas Ante Erceg. On nam daje dodatnu dimenziju, agresivan je. Istina, ponekad možda i malo previše (ha, ha). I takvog bih igrača uvijek htio imati uz sebe. Da je u suparničkoj momčadi, sigurno bi me živcirao. Baturinu sam stavio na četvrto mjesto jer je postao standardan igrač Dinama i nositelj njegove igre. Drago mi je da je debitirao i za A reprezentaciju te u njemu vidim zamjenu za Luku Modrića. I ako se ovako bude razvijao, sigurno će napraviti veliku karijeru te vjerujem da može završiti u madridskom Realu. I za kraj, Josip Mišić. On igra na mojoj poziciji, zato ga i posebno pratim. Znam kakav posao odrađuje, a što drugi možda niti ne primjećuju. Drži balans u igri prema naprijed i prema nazad. Jako ga cijenim i apsolutno je kompletan zadnji vezni', pojasnio je Istrin kapetan.

  • +9
SuperSport HNL: Gorica - Istra 1961, 9.12.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Čemu se mogu nadati Demoni i ostali Istrini navijači u drugom dijelu sezone?

'Najvažnije nam je da što prije osiguramo ostanak u HNL-u. No u završnici ovog dijela sezone zaredali smo s nekoliko pobjeda, bodovno se približili sredini tablice i na temelju toga možemo težiti što boljem plasmanu. Imperativa praktički nemamo, ali kao i svi sportaši, želimo nadmašiti prošlosezonski rezultat. I da podsjetim, prošlu smo sezonu završili kao peti', rekao je Blagojević.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Izbor Slavka Blagojevića (Istra 1961)

  • 1. Bruno Petković (Dinamo) 10 bodova
  • 2. Marko Livaja (Hajduk) 8
  • 3. Ante Erceg (Istra 1961) 6
  • 4. Martin Baturina (Dinamo) 4
  • 5. Josip Mišić (Dinamo) 2

Trenutni poredak

  • 1. Bruno Petković (Dinamo) 30 bodova
  • 2. Marko Livaja (Hajduk) 16
  • Martin Baturina (Dinamo) 16
  • 4. Ivan Banić (Gorica) 6
  • Ante Erceg (Istra 1961) 6
  • Dario Melnjak (Hajduk) 6
  • Arber Hoxha (Slaven Belupo) 6
  • 8. Josip Mišić (Dinamo) 2
  • Rokas Pukštas (Hajduk ) 2

U utorak 12. prosinca birat će kapetan Varaždina Igor Postonjski.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal