kapetani-logo

IZBOR ZA 2023.

Rudešov vratar prvih deset bodova dodijelio Bruni Petkoviću

Bionic
Reading

Ove subote krećemo s 21. izborom za najboljeg nogometaša SuperSport HNL-a i u suradnji s kapetanima HNL-ovih klubova biramo igrača koji je obilježio 2023. godinu. Prema pravilu, započinjemo s glasovima kapetana posljednjeplasirane momčadi, a u ovom slučaju riječ je o Rudešovu kapetanu, 27-godišnjem vrataru Mateju Markoviću

Povratnik u društvo najboljih hrvatskih klubova, NK Rudeš, nije dobro ušao u sezonu te je s četiri osvojena boda na dnu tablice. Posljedica takvog stanja su već dvije trenerske promjene jer, podsjetimo, na početku je momčad vodio Robert Prosinečki, a potom i Toni Golem.

Od 16. kola na klupi kluba sa zapadnog dijela Zagreba je Ivan Mijač. Mijenjali su se i vratari te je na početku branio Mario Marić. Nakon njega priliku je dobio Karlo Kralj, a nakon 11. kola prvi trenerov izbor je Matej Marković. Riječ je o 27-godišnjaku koji je stigao u Rudeš sredinom kolovoza te stavio potpis na ugovor do ljeta 2025. godine.

Marković je prve nogometne korake napravio u Tekstilcu s Ravnica, a potom se preselio u sesvetsku Croatiju. Od 2013. do 2015. godine branio je na golu Zagreba, a potom je stigao u Rudeš, u kojem je proveo jednu sezonu. Put ga je zatim odveo u HAŠK, da bi uslijedile tri sezone u susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje je nosio dresove Čelika, Krupe i Sarajeva.

Godine 2020. preselio se u slovački klub Zemplin Michalovce, a u siječnju 2022. godine otišao je u grčku drugu ligu, točnije u klub Levadiakos, iz kojeg se ljetos vratio u Rudeš.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'U dresu Zagreba izborio sam ulazak u najjači rang hrvatskog nogometa, ali tada nisam dobio priliku. Dakle, tek sada skupljam iskustvo u HNL-u. S time da sam i u Grčkoj pratio zbivanja u našem prvenstvu. Zato sam prvo mjesto u svom izboru dodijelio Bruni Petkoviću. Nakon što je otišao Ademi, Petković je postao Dinamov motor. Važan je za skok-igru, proigrava, asistira, postiže golove i, što je jednako važno, na sebe privlači i po dva, tri suparnička igrača, čime odvlači pozornost sa suigrača. Na drugom mjestu je Marko Livaja, bez kojeg Hajduk nije ista momčad. A sve što sam rekao za Petkovića, vrijedi i za njega. Livaja je po pitanju golova čak i ubojitiji, ali taj doprinos igri ostatka momčadi minimalna je prevaga na Bruninu stranu. Na trećem mjestu je Ivan Banić, moj kolega na golu Gorice. I sasvim sigurno jedan od najzaslužnijih za njeno prošlosezonsko spašavanje. Koliko se sjećam, u travnju, dok se lomilo prvenstvo, dok je on branio, Gorica nije izgubila nijednu utakmicu. I ove sezone također drži visok nivo - u 16 prvenstvenih utakmica sedam je puta ostao 'čiste mreže', a manje golova od Gorice primio je samo Hajduk. Iza njega je Martin Baturina, odličan, a još uvijek mladi igrač, na čijim je leđima velik teret, ali sjajno ga nosi. U svoj izbor najboljih uvrstio sam i Arbera Hoxhu, ofenzivca Slaven Belupa, probojnog, okomitog, koji je konstantna opasnost po suparnički gol', obrazložio je Matej Marković, golman koji je u sedam utakmica, u kojima je branio, tri puta prošao bez primljenog gola.

Hoće li pred Rudešom u proljetnom dijelu sezone biti težak posao?

'Došao nam je i novi, nekima i stari trener, s novom energiijom. Zato se nadam da ćemo biti bolji nego ove jeseni. Pogotovo u rezultatskom smislu. Jer bilo je utakmica u kojima smo sigurno mogli doći do još kojeg boda. Istina, imamo i utakmicu četvrtfinala Kupa, ali u fokusu svih nas borba je za ostanak u društvu najboljih. I dokle god budemo imali i teoretskih izgleda, nećemo odustajati!' jasno je poručio Marković.

  • +25
SuperSport HNL: Rudeš - Lokomotiva, 3.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izbor Mateja Markovića (NK Rudeš)

  • 1. Bruno Petković (Dinamo) 10 bodova
  • 2. Marko Livaja (Hajduk) 8
  • 3. Ivan Banić (Gorica) 6
  • 4. Martin Baturina (Dinamo) 4
  • 5. Arber Hoxha (Slaven Belupo) 2

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Trenutni poredak

  • 1. Bruno Petković (Dinamo) 10 bodova
  • 2. Marko Livaja (Hajduk) 8
  • 3. Ivan Banić (Gorica) 6
  • 4. Martin Baturina (Dinamo) 4
  • 5. Arber Hoxha (Slaven Belupo) 2

U nedjelju 10. prosinca birat će kapetan Slaven Belupa Tomislav Božić.

Rudeš - Lokomotiva 0:0, sažetak, SuperSport HNL, 3.12.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal