Veliki intervju 'novog olma'

Kapetan Arsenala dres londonskog velikana zamijenio Dinamovim, a sada je otkrio je li to pravi potez, te 'modre' usporedio s engleskim divom

21.08.2020 u 17:55

Bionic
Reading

Robbie Burton je u velikom intervjuu za Sportske novosti usporedio Dinamo i Arsenal i otkrio kako je zadovoljan dosadašnjim boravkom u Zagrebu

Robbie Burton stigao je u Dinamo u siječnju 2020. godine i to kao kapetan Arsenalove U-23 momčadi i potencijalni velški reprezentativac. Mediji su ga odmah usporedili s Danijem Olmom i njegovom pričom zato što je Španjolac došao kao kapetan Barce i ostavio dubok trag prije velikog transfera u RB Leipzig.

Burtonov debi i aklimatizaciju na novu ekipu malo je poremetila korona, ali onda je upisao nastup protiv Celja u pripremnoj utakmici pa krenuo i u prvih 11 protiv Lokomotive na startu nove sezone HT Prve lige jer nije bilo Ademija i Ivanušeca.

'Obitelj je ponosna na mene i moj debi. Mogu reći da je to veliki korak u mojoj karijeri i jako važna stvar za moju nogometnu budućnost. Dobar je osjećaj debitirati u prvoj ligi', rekao je 20-godišnji Burton u razgovoru za Sportske novosti.

Prvi dojmovi o Dinamu su mu jako pozitivni.

'Znao sam i ranije da je Dinamo klub na visokoj razini. Najbolji je klub u Hrvatskoj i znao sam da su očekivanja velika. Traži se uvijek najbolje i uvijek se igra na pobjedu koja se jedina vrednuje. To mi odgovara jer sam i sam takav i nemam problema s takvim ambicijama. Što se lige tiče, ona je kompetitivna, ima dosta dobrih momčadi, ali Dinamo je ipak razina više. To se vidi u toj našoj dominaciji, a vidjeli smo ju u utakmici protiv Lokomotive', rekao je Burton pa Dinamo usporedio s velikim Arsenalom:

'Najveća je razlika stadion. Po tome je Arsenal ipak daleko ispred. Najveća je sličnost pobjednički mentalitet. U svaku utakmicu ulazimo sa željom za pobjedom i oba kluba to čini velikima. Na to sam naišao čim sam došao u Dinamu, a to je način na koji sam odgajan u Arsenalu pa sam se brzo priviknuo.'

Njegov odlazak iz Londona u Zagreb je popraćen čuđenjem na Otoku.

'Uvjeren sam da sam napravio dobru stvar, a sigurno ima onih koji ne misle tako i koji su uvjereni da nisam trebao napustiti Arsenal i doći u Dinamo. No, to je njihovo mišljenje. Vjerujem da sam napravio dobar potez i da je ovo najbolje za moju karijeru. U Dinamu ću igrački napredovati', uvjeren je Burton koji Dinamo promovira i u bivšem klubu:

'Jako puno suigrača iz Arsenala mi je čestitalo na debiju. Sretni su zbog mene. Htjeli su iz prve ruke čuti sve o Dinamu i mojem iskustvu ovdje. Za njih je to velika promjena i nešto što puno njih nije doživjelo. Sretni su što sam dobro krenuo u Dinamu', rekao je Burton.

Kakva mu je konkurencija u Dinamu, kako je zadovoljan novim klubom i svojim debijem, te je li ispunio svoja očekivanja, pročitajte OVDJE.