još ne vjeruju

Nakon Barcelone, Dinamo naljutio i Arsenal: U Londonu bijesni nakon što su im 'modri' oteli kapetana

19.02.2020 u 14:11

Bionic
Reading

Navijači Arsenala i ljudi u klubu još ne mogu vjerovati da je Robbie Burton njihov dres zamijenio Dinamovim

Dinamo je još jednom napunio naslovnice svih svjetskih medija. Nakon što je Barceloni ukrao kapetana mlade ekipe Danija Olma i od njega napravio igračinu pa ga prodao u RB Leipzig, Dinamo je sada 'ukrao' i mladog kapetana Arsenala.

Na Maksimir je stigao kapetan U-23 ekipe Arsenala, 20-godišnji Robert Burton i izazvao velik interes kako domaćih, tako i stranih medija jer njegov slučaj podsjeća na onaj Danija Olma. Iako je Burton dosta stariji od onoga koliko je bio star Olmo kada je dolazio, riječ je o iznimnom talentu i kapetanu još jednog velikana koji je umjesto svojeg kluba odabrao baš Dinamo.

'Dinamo je klub s velikom povijesti i jedva čekam da zaigram. Došao sam jer mi je Dinamo predstavio projekt i to mi se učinilo kao dobar potez, pravi za moju karijeru. Prvi put sam u Zagrebu, ali bio sam ranije u Hrvatskoj. Prekrasna je zemlja. Nisam znao da sam prvi britanski igrač u Dinamu, to je baš lijepo', rekao je Burton na predstavljanju pa dodao:

'Naravno da je Dani Olmo pokazao svima nama ostalima put do uspjeha koji vodi preko Dinama. Igrao sam već protiv Hrvatske U-17 i Dinama U-19 i bilo je tu dosta igrača Dinama. Lijepo je sada biti s njima.'

Burton je otkrio i da su u Arsenalu bili šokirani kada im je rekao da odlazi u Dinamo.

'Da, bilo je svakakvih reakcija, bili su u šoku, ali to je pravi potez za mene i moju karijeru. To je moja karijera i mislim da je Dinamo korak naprijed', rekao je Burton.

Nisu u Arsenalu jedini koji su šokirani njegovim odlaskom. I njihovi navijači ne mogu vjerovati da je Burton napustio klub i otišao u Dinamo.

'Sramotno je da je bio toliko isfrustriran da je morao otići. Stvarno ima talenta. Nadam se da postoji neka klauzula po kojoj ga Arsenal može ponovno otkupiti', napisao je na Twitteru jedan od navijača.

I drugi navijači imaju slično razmišljanje, a jedan se pitao zašto nije Burton dobio minutažu umjesto Matteua Guendouzija koji se nije previše iskazao.