BRZINSKI PREOKRET

Kao da mu je 20: Seedorfov show u Brazilu

06.09.2012 u 13:01

Bionic
Reading

Nizozemski 36-godišnji majstor Clarence Seedorf dvama je golovima i jednom asistencijom odveo svoj Botafogo do gostujuće pobjede kod Cruzeira 3-1 u 22. kolu brazilske Serie A

Nakon što su domaćini poveli golom Tinge u 19. minuti, Nizozemac koji je ovog ljeta prešao iz Milana u Botafogo je u razmaku od samo dvije minute preokrenuo rezultat. Prvo je u 35. minuti zabio vrlo lijepo iz voleja, iskosa s desne strane, a onda je samo minutu kasnije zabio i drugi gol desnom nogom, ovoga puta s lijeve strane napada. Još je u 56. minuti i asistirao Jadsonu za konačnih 1-3.

Kako nevolja nikad ne dolazi sama, loše vijesti za Cruzeiro stigle su i prije same utakmice. Disciplinsko tijelo Brazilskog nogometnog saveza izreklo je tom klubu suspenziju domaćeg terena od šest utakmica zbog nereda na prethodnoj utakmici protiv susjednog Atletica Mineira, kada je igra zbog bacanja predmeta na teren bila prekinuta na 10 minuta. Trojica Cruzeirovih direktora, koji su tada ušli u teren kako bi protestirali kod suca, dobili su svaki po 30 dana suspenzije, dok je veznjak Leandro Guerreiro, isključen u tom dvoboju, suspendiran na dvije utakmice.

Cruzeiro će zbog kazne svoje sljedeće domaće utakmice morati igrati najmanje 100 kilometara udaljen od Belo Horizontea.

Atletico Mineiro, vodeća momčad prvenstva, odigrao je bez suspendiranog Ronaldinha u gostima kod Bahije samo 0-0, što mu je bila četvrta uzastopna utakmica bez pobjede. Svejedno je i dalje prvi na ljestvici sa 45 bodova, jednim više od Gremija i Fluminensea. Atletico Mineiro i Fluminense imaju po utakmicu manje.

Gremio je u ovom kolu pobijedio Atletico Goianiense 2-1 na svom terenu u Porto Alegreu. Oba pogotka za domaćine postigao je Elano, bivši veznjak Šahtara, Manchester Cityja i Galatasaraya. Za drugi mu je asistirao Ze Roberto, bivši igrač Real Madrida, Bayera, Bayerna i HSV-a.

Brazilska Serie A, 22. kolo:

Cruzeiro – Botafogo 1-3
Bahia – Atletico Mineiro 0-0
Flamengo – Ponte Preta 0-1
Nautico – Vasco da Gama 1-1
Portuguesa – Coritiba 3-0
Gremio – Atletico Goianiense 2-1
Sao Paulo – Internacional 1-1
Figueirense – Corinthians 1-0

Redoslijed: 1. Atletico Mineiro 45 (-1), 2. Gremio 44, 3. Fluminense 44 (-1), 4. Vasco da Gama 39...

Seedorfov preokret