EKSPLOZIJA PA ISKLJUČENJE

Kalinić s dva gola slomio West Bromwich

28.12.2010 u 18:41

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić odigrao je najbolju utakmicu u engleskom dijelu svoje karijere i u Blackburnovu pobjedu 3:1 ugradio dva pogotka

Kalinić je načeo mrežu domaćina pogotkom u stilu Thierryja Henryja, a nakon izjednačujućeg gola Thomasa na odmor se otišlo rezultatom 1:1. U 53. minuti Nelsen je lijepo uposlio bivšeg Hajdukovog napadača koji je vratio prednost Blackburnu, da bi nedugo zatim Diouf postavio konačni rezultat.

Dojam bi bio još ljepši da u 64. minuti Kalinić nije počinio pogibeljni start koji je sudac okarakterizirao za izravno isključenje. Nikola sada ima četiri ligaška gola u sezoni, a posljednji je zabio Cityju u Manchesteru prije dva i pol mjeseca.

Blackburn je trenutno deveti, a vrh je nakratko preuzeo baš City koji je, uz hat trick Balottelija, sa 4:0 svladao Aston Villu. Drugi je gradski rival United koji ima bod, ali i čak tri utakmice manje.

Tottenham je na svom travnjaku svladao Newcastle sa 2:0 i tako upisao treću pobjedu u nizu, a za drugi gol u dvoboju Garethu Baleu asistirao je Luka Modrić.

Rezultati:

Man. City - Villa 4:0
Stoke - Fulham 0:2
Sunderland - Blackpool 0:2
Tottenham - Newcastle 2:0
WBA - Blackburn 1:3