FIFA_SP_2018.svg

CURE NOVE INFORMACIJE

Kako Zlatko Dalić već onda nije 'pukao'? Evo što je Nikola Kalinić pitao hrvatskog izbornika...

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 20.06.2018 16:28
  • Objavljeno 20.06.2018 u 16:15
Bionic
Reading

Sve je bliže druga utakmica Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, sljedeći suparnik je Argentina (četvrtak, 20 sati), ali i dalje je nezaobilazna tema Nikola Kalinić kojeg je izbornik Zlatko Dalić poslao kući

Cijela hrvatska nogometna javnost zna da je Milanov napadač tri puta odbio hrvatskog izbornika, odnosno tri puta mu je poručio da nije spreman, protiv Brazila u prijateljskom dvoboju na Anfieldu, zatim s Nigerijom u prvom suretu na SP-u, i dan kasnije na treningu.

Hrvatski izbornik takvo nezadovoljstvo više nije mogao tolerirati te se zahvalio Kaliniću i poslao ga doma.

No u jeku priprema za Argentinu Novi list došao je do informacije kako je zapravo sve počelo, odnosno kada je hrvatski golgeter po prvi puta pokazao znakove nezadovoljstva i prkosa.

'Kako to Kramarić može igrati prije mene?', bilo je Kalinićevo pitanje za Dalića na Anfieldu gdje je Hrvatska igrala s Brazilom.

Ipak, Dalić mu je progledao kroz prste, dao je novu šansu nezadovoljnom igraču iako je mogao u reprezentaciju pozvati nekoga drugoga tko bi bio sretan što se uopće nalazi u kadru za Rusiju (Čop, Santini...).

No kao što je poznato Dalić se držao svojeg sastava u kojem za Kalinića nije bilo mjesta, Kramarić je dobio prednost, sasvim zasluženo, a Kalinić i dalje nije skrivao razočaranje pa izborniku nije ništa drugo preostalo nego da povuče drastičan potez s kojim su se složili i najiskusniji reprezentativci u svlačionici.

Nikola Kalinić vratio se iz Rusije nakon što je izbačen iz hrvatske reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX
  • +34
Rošino: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Arena Roscino Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal