FIFA_SP_2018.svg

POZADINA SKANDALA U RUSIJI

Nikola Kalinić stigao je u Split nasmijan; je li svjestan da je uništio snove ovoj dvojici hrvatskih nogometaša!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je doživjela svojevrsni šok. Zbog, kako kaže izbornik Zlatko Dalić - problema s leđima, iz kampa je udaljen Nikola Kalinić. Međutim, taj problem ipak traje nešto duže, pa možemo reći da su kao kolateralne žrtve veliko natjecanje propustili Ivan Santini i(li) Duje Čop

Neugodnost koju je doživjela hrvatska nogometna reprezentacija nije nikakva novost na ovakvim natjecanjima.

No nagli odlazak iz kampa Nikole Kalinića, kojeg navodno bole leđa - i to još od pripremnog perioda, a koja se 'intenzivirala' po dolasku u Rusiju, zbog čega je odbio ući pred kraj utakmice protiv Nigerije, a potom i propustio trening, prvi je takav slučaj u povijesti hrvatske reprezentacije.

>> Sve o izbacivanju Kalinića pročitajte OVDJE

Već u ponedjeljak vratio se Solinjanin Nikola Kalinić u Split te je nasmijan izašao iz aviona, što je zabilježio fotoreporter agencije Cropix. Osmijeh govori tisuću riječi jer očito je mišljenja da je pravilno postupio.

Podsjetio nas je Igor Cvitanović kako je on ostao bez Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, zbog čega je ostao i bez svjetske bronce, što mu je najveća trauma u nogometnoj karijeri.

Sigurni smo da će i Kalinić jednog dana tugovati zbog ovakvog rastanka s reprezentativnim suigračima i vrlo vjerojatno oproštaja od budućih poziva u izabranu vrstu.

Međutim, pomalo je nejasno kako to da se, ako su ga uistinu leđa tako boljela, odnosno ako je ozljeda bila tog intenziteta, nitko nije zabrinuo ranije te pokušao testirati Kalinićeve mogućnosti. Ako je ta ozljeda uistinu pravi razlog odlaska iz kampa. A to nećemo doznati sve dok se napadač Milana ne očituje o cijelom slučaju. Ovako naš stožer prema pravilima više nema pravo na zamjenu…

S druge strane, ostaje žal, posebice kod dvojice njegovih konkurenata - a koji su mogli umjesto njega krenuti put Rusije - Ivana Santinija i Duje Čopa.

Splićanin Duje Čop je od dolaska u polusezoni u belgijski Standard Liege zabio pet golova te se s pravom nadao putu u Rusiju. Inače, ovaj je napadač u reprezentativnom dresu odigrao 13 utakmica i zabio dva gola.

Na širem popisu bio je i 29-godišnji Zadranin Ivan Santini, napadač francuskog Caena, koji je već drugu sezonu najbolji igrač svog kluba. Santini je imao čak i bolju sezonu od Čopa, jer za svoj je klub zabio 11 golova. Bivši napadač Zadra u reprezentaciji je igrao tek dva puta, ali zbog svog poštenog rada u svakom klubu mnogi su ga vidjeli kao potencijalnu zamjenu Mandžukiću.

I zato možemo slobodno konstatirati kako su upravo ova dvojica velike kolateralne žrtve 'slučaja Kalinić'.

Nikola Kalinić vratio se iz Rusije nakon što je izbačen iz hrvatske reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX
  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal