španjolski superkup

Kakav šamar Barceloni; Atletico 'okrenuo' utakmicu i u samo pet minuta stigao do veličanstvene pobjede

09.01.2020 u 22:25

Bionic
Reading

Nogometaši Atletico Madrida plasirali su se u finale Španjolskog Superkupa nakon što su u Saudijskoj Arabiji u spektakularnom polufinalu porazili Barcelonu 3:2

Atletico je izborio plasman u finale španjolskog Superkupa gdje će igrati protiv gradskog rivala Real Madrida. A Barcelona i Atletico su odigrali fantastičnu utakmicu, uz napomenu kako je svih pet golova palo u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu Barca je bila bolja i imala nekoliko dobrih šansi, ali je ostalo 0:0. I onda nakon samo 17 sekundi u drugom poluvremenu Atletico je poveo sa 1:0, a gol je zabio Koke.

Međutim, Barcelona je ekspresno odgovorila i izjednačila već u 51. minuti sjajnim golom Lea Messija. Argentinac je nekoliko minuta kasnije dao i drugi gol, ali je on poništen nakon VAR-a jer je Messi igrao rukom.

No, Barcelona je u 62. minuti uspjela povesti 2:1. Oblak je obranio udarac Suareza, a na odbijenu loptu natrčao je Griezmann koji pogađa za preokret Katalonaca.

  • +9
Barcelona - Atletico Madrid, španjolski Superkup, 9.1.2020. Izvor: EPA / Autor: STR

Desetak minuta kasnije Barcelona je preko Piquea povela 3:1, no i ovaj gol je poništen zbog zaleđa. Iako su svi očekivali da će Barca prvesti meč kraju, Atletico je u samoj završnici, u razmaku od samo pet minuta, došao do nevjerojatnog preokreta.

'Rojiblancosi' su izjednačili na 2:2 kada je Morata zabio iz penala kojeg je izborio Vieto. Mreža Neta tresla se u 86. minuti, a ovaj put strijelac je bio Correa koji je pogodio za 3:2 i donio nevjerojatan preokret svojoj momčadi i plasman u finale Superkupa.

Ivan Rakitić je za Barcelonu ušao u igru tek u 86. minuti.