čelnici NHL-a odlučili

Kakav preokret u ligi u kojoj se vrte stotine milijuna dolara; čelnici postavili nova pravila za igrače koji nemaju simptome i svi se pitaju što je sljedeće

19.01.2022 u 08:59

Bionic
Reading

Prema navodima američkih medija, vodstvo profesionalne hokejaške lige NHL i Udruga NHL igrača donijela je važnu odluku

Tako su čelnici NHL lige dogovorili kako se nakon stanke za All-Star, koja će se održati 4. i 5. veljače u Las Vegasu, više neće obavljati testovi na koronavirus igrača koji nemaju simptome. Velik je to preokret kada su korona i sport u pitanju i to u ligi u kojoj se vrte stotine milijuna dolara i u kojoj se velik novac zarađuje od TV prava.

Stoga će se u skoroj budućnosti testiranju morati podvrgavati samo igrači koji pokazuju simptome bolesti, a testiranje će biti obavezno i prilikom prelaska američko-kanadske granice. To je svakako novi moment u sportu kada je pandemija koronavirusa u pitanju i ostaje za vidjeti hoće li i ostale lige slijediti taj primjer.

Zbog velikog broja slučajeva zaraze među igračima, koji su svi redom cijepljeni, u prva tri mjeseca sezone odgođeno je više od 100 utakmica, a liga je zabranila i igračima odlazak na Zimske olimpijske igre u Pekingu.

Ovime je dogovoren novi blaži protokol koji bi trebao omogućiti normalniji nastavak sezone.