DEBELO NADMAŠEN

Kakav negativan rekord na rukometnom Euru; ni njima nije jasno što ih je zadesilo

21.01.2018 u 13:24

Bionic
Reading

Šveđani su u teškom porazu od Francuske 17:23, u svojoj prvoj utakmici druge faze po skupinama Eura u Hrvatskoj, postavili jedan negativan rekord

Nitko to nije mogao očekivati. Dvije reprezentacije koje su u drugi krug prenijele maksimalan broj bodova te imale treći (Francuska) odnosno četvrti napad (Švedska) dosadašnjeg dijela turnira, u međusobnom okršaju zabile su zajedno tek 40 golova.

Bila je to utakmica s uvjerljivo najmanjim brojem golova na Euru (40) u kojoj je briljirao francuski vratar Vincent Gerard sa 19 obrana (Šveđanin Mikael Appelgren imao je 10).

  • +10
Francuska - Švedska, rukometni Euro 2018. Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Poslije čvrstog okršaja zadovoljniji su bili Francuzi koji su slavili 23:17, dok su Šveđani srušili svoj negativan rekord.

Naime, Švedska je u svojih 76 odigranih utakmica na europskim prvenstvima najmanje zabila 21 pogodak u jednom susretu, a to je sada debelo nadmašeno i novi rekord te skandinavske reprezentacije je tek 17 golova.

Zato su svi u Švedskoj u šoku, jer su očekivanja poslije prve faze bila velika, u prva tri kola ta reprezentacija postizala je u prosjeku 29,6 pogodaka, a onda im se dogodila – Francuska.

Vincent Gerard vs Švedska