PAKLENA OBRANA I VRATAR

Zastrašujuća Francuska uništila Šveđane i gurnula Hrvatsku u još težu situaciju

20.01.2018 u 19:58

Bionic
Reading

Francuzi su nastavili svoj savršeni put na Europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj, aktualni svjetski prvaci svladali su Šveđane 23:17 (10:8)

Bio je to sudar dvije reprezentacije koje su u našu skupinu prenijele maksimalna četiri boda. Francuzi su došli do četvrte pobjede na prvenstvu i praktički osigurali prvu poziciju te prolazak u polufinale.

Najveće zasluge za to ima fenomenalni vratar Gerard koji je izludio Skandinavce, jer im je skinuo 19 udaraca, a od toga popriličan broj zicera.

Zahvaljujući njemu Francuska je na odmor otišla s prednošću 10:8, a nakon što su Šveđani u 41. minuti napokon ulovili izjednačenje (12:12) opet se 'raskrilio' između vratnica.

  • +10
Francuska - Švedska, rukometni Euro 2018. Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

U 48. minuti Švedska je stigla na 'minus jedan' (15:14), ali je tada uslijedila serija od 5-0 Francuza (20:14, 54. minuta) i više nije bilo povratka. Završilo je 23:17 što izgleda zastrašujuće za sljedeće suparnike Francuske, a među njima je i Hrvatska.

Uz junaka Gerarda, odličan je bio kapetan Sorhaindo s pet golova uz stopostotnu realizaciju, Mahe je dodao četiri, Claire, Giuogou i Porte po tri gola. Nikola Karabatić je ostao na dva gola, a njegov brat Luka je dobio crveni karton sredinom prvog dijela zbog grubog starta. 

U redovima Švedske Jeppson je bio najbolji sa četiri pogotka, Lagregreen je zabio tri, dok je solidan bio vratar Apelgreen s 10 obrana. 

Sada Hrvatskoj ni sljedeće dvije pobjede nisu dovoljne za prolazak u polufinale, mora loviti i gol razliku protiv Francuza te slaviti najmanje s dva gola razlike, ako Francuzima zabije 22 ili više golova, a ako zabije manje onda joj treba trijumf od tri gola razlike.

No o tome ćemo više kad se prvo obavi posao sa Norvežanima...