KAD SE TO DOGODILO...

Pogledajte 'krađu' Eura za totalni delirij u zagrebačkoj Areni!

21.01.2018 u 09:26

Bionic
Reading

Hrvatska je na rukometnom Euru svladala Norvešku 32:28, a jedan trenutak na utakmici digao je cijelu zagrebačku Arenu na noge i navijestio pozitivan rasplet za našu reprezentaciju

Hrvatska je igrala sjajno, cijelo vrijeme održavala prednost, ali Norvežani nisu popuštali. Novi tračak nade za suparnike ukazao se u 49. minuti kada je naša nacionalna vrsta ostala s dva igrača manje, a Skandinavci su imali napad.

Počelo je kruženje oko brojčano inferiorne obrane (šest na četiri), a odjedno je poput munje iz obrambenog zida iskočio Manuel Štrlek koji je 'ukrao' loptu, krenuo u kontru, odigrao dodavanje s Lukom Cindrićem i zatim zabio za potpuni delirij u dvorani.

Štrlekova krađa i gol iz kontre protiv Norveške

To je bilo i prvi puta na utakmici da je Hrvatska došla do tako velike prednosti od pet pogodaka, i to s dva igrača minusa na parketu.

Poslije toga se znalo da Hrvatska ovu utakmicu jednostavno ne može izgubiti.

'Izvadila nas je obrana, a u napadu smo bili vrlo dobri. Svako tko je nastupio dao je svoj maksimum i to na vrlo visokoj razini. Pohvalio bih Stevanovića, koji je svojim obranama ulijevao sigurnost, pa smo puno lakše igrali. Norvežani nas nisu nadtrčali kao Šveđani', izjavio je Štrlek koji je zabio šest golova, a nakon što je primio nagradu za igrača susreta proslijedio je vrataru Stevanoviću. 

  • +35
EP u rukometu, skupina I, 4. kolo, Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
  • +15
Navijači na utakmici Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
  • +6
Predsjednica Grabar-Kitarović i Zlatko Dalić s tribine bodrili hrvatske rukometaše Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL