EVO GDJE MOŽETE GLEDATI

Kakav ludi dan; prvo Dinamo pa Jadranski derbi

11.03.2017 u 07:39

Bionic
Reading

U subotu nas očekuju dvije utakmice 24. kola MAXtv Prve lige. Prvo su u akciji na Maksimiru Dinamo i Split (15 sati, Arenasport 3), a zatim je na Poljudu na rasporedu Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke (17 sati, Arenasport 1)

Dinamo - Split

Prije deset dana u prvoj utakmici polufinala Kupa Dinamo je masakrirao Split sa 6:0. 'Crveni' opet dolaze na mjesto nesreće, u dom hrvatskog prvaka. Sve osim nove pobjede domaćina bilo bi iznenađenje, ali... Splićani u prvenstvu vode veliku borbu za ostanak, i ide im sjajno, pobjegli su najvećem konkurentu Cibaliji na šest bodova i s nadom dočekuju sraz na Maksimiru.

'Bit će drukčije nego u Kupu, siguran sam u  to, neće nas tako lako dobiti’, izjavio je napadač Splita Ivan Jovanović, a slično razmišlja i gostujući strateg Bruno Akrapović koji je sam priznao kako je 'žrtvovao' dvoboj Kupa za prvenstvo.

Polufinale Kupa, Dinamo - Split 6:0

U Dinamo očekivani optimizam. Kiks nije dozvoljen.

'Želimo tri boda i trebamo se koncentrirati. Nadam se da ćemo izgledati i igratii dobro, stvarati šanse i zabiti golove. Nadam se da ćemo imati više koncentracije i da nećemo imati puno propuštenih prilika. Iako smo igrali sa Splitom prošli tjedan, ovo je prvenstvo, drugačije natjecanje od Kupa i tu također nema mjesta za pogreške', rekao je trener Dinama Ivajlo Petev.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu? - Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Hajduk - Rijeka

Rijeka zasad s odličnim prolazi sve prepreke i čvrsto drži prvo mjesto na ljestvici. No pred vodećom momčadi MAXtv prve lige je veliko iskušenje, gostovanje na Poljudu.

'Gostovanja Rijeke na Poljudu su uvijek izuzetno teška, pa tako će biti i ovo koje nas čeka. Mi smo svjesni da nas čeka prava nogometna atmosfera. Zadovoljni smo i sretni da smo potaknuli veliki interes sa strane naših navijača i hvala svima koji će potegnuti do Splita. Hajduk je Hajduk, bez obzira na situaciju. Igrači imaju iza sebe trenera koji će iza njih stati što god da se dogodi. Želimo samo da istrče na Poljud punog srca za Rijeku i da se tako postave, hrabro, agresivno i onda će i rezultat doći,' najavio je trener Matjaž Kek. 

'Oni znaju tko dolazi i dat će sve od sebe. Nadam se da ako budemo pravi, a nema razloga da ne budemo, da ćemo na kraju izaći kao pobjednici', rekao je najbolji igrač gostiju Franko Andrijašević.

A što kažu u redovima Hajduka?

'Nitko nije favorit na Poljudu, pa tako ni Rijeka, protivnik kojeg izuzetno respektiramo. Dat ćemo sve od sebe, igramo pred svojim navijačima, imamo ogroman motiv, a učinit ćemo sve da pobijedimo i razveselimo ih', rekao je napadač Hajduka Ante Erceg.

Inače, Rijeka i Hajduk odigrali su ukupno 143 utakmice, Rijeka je ostvarila 40 pobjeda, Hajduk 55 dok je 48 utakmica završilo remijem uz 199 postignutih golova Hajduka i 160 postignuta pogotka Rijeke.