SVE JE JASNO

Kada pročitate što Nizozemci i legendarni Van der Vaart misle o Alenu Haliloviću...

14.08.2023 u 18:19

Bionic
Reading

Ovog ljeta Alen Halilović, svojevremeno jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, zbog čega je kao 18-godišnjak završio u Barceloni, potpisao je ugovor s nizozemskim prvoligašem Fortunom Sittard, a nakon prve utakmice, zaslužio je same pohvale. Pa i od legendarnog Rafaela van der Vaarta

Mnogo je puta bilo polemičkih tonova oko Alena Halilovića. Često i s pravom, jer njegovo je znanje bilo kudikamo veće od onog što je pokazivao na terenu. No, često je slušao kritike koje nisu bile dobronamjerne. I zato je znao djelovati ponekad i grubo, odbojno. Mnogi kažu i bahato.

No, možda je to bio njegov obrambeni mehanizam.

Ovog ljeta 'spas' je pronašao u nizozemskom prvoligašu, Fortuni Sittard, dakle klubu iz Lige petica (op.a, nizozemska Eredivisie iz tog je razreda izbacila francusku Ligue 1), koji bi mogao biti njegova 'srećka'. Jer već u prvoj službenoj utakmici za svoj novi klub - zaslužio je komplimente. Njegova je Fortuna Sittard gostovala kod Feijenoorda u Rotterdamu, protiv kluba koji je prošle sezone osvojio naslov prvaka. Završilo je 0:0, ali kako se slažu izvjestitelji, gosti imaju za čime žaliti, jer Halilović je sjajno proigravao svoje napadače Gladona i Cordobu.

Nizozemski su novinari podsjetili kroz što je sve Halilović prolazio tijekom svoje karijere te ga citirali iz jednog od prijašnjih intervjua.

'I dok sam imao tek sedamnaest godina, od mene su očekivali da uvijek igram kao Modrić ili Kovčić. A kada to nisam uspjevao, samo su me kritizirali i dobivao sam samo negativne komentare'.

Osim toga, nizozemski su novinari podsjetili da je odlično igrao i u dresu Heerenveena, ali da ga je te sezone zaustavila korona.

Sada su otišli još korak dalje i njegovu igru na mjestu 'desetke' praktički ocijenili s desetkom, naglasivši da takav tip igrača, poteza, sjajnog pregleda igre, upečatljive tehnike i pronicljivosti nedostaje i Feijenoordu.

A nakon svih, u svojim ga se komentarima dotaknuo i legendarni Rafael van der Vaart, koji danas radi kao stručni TV Komentator, koji je tijekom studijske emisije pokazivao Halilovićeve poteze s utakmice protiv Feijenoorda te je poentirao.

'Mogao bi Halilović postati jedan od najboljih igrača nizozemske lige'.