SAMO TAKO!

Alen Halilović šuti, radi i briljira u Fortuni, a golčina Englezima dokaz je tome

30.07.2023 u 10:21

Bionic
Reading

Iako mnogi na spomen Alena Halilovića kolutaju očima i govore kako je njegova karijera 'gotova', ovaj 27-godišnjak, koji je prema svom talentu sigunro mogao i trebao imati puno blistaviju karijeru, sredinom mjeseca napravio je transfer u klub iz liga tzv. Petice

Sredinom srpnja Alen Halilović stavio je potpis na ugovor s nizozemskom Fortunom iz Sittarda, klubom koji se natječe u najjačem rangu nizozemskog nogometa, odnosno u ligi koja je 'izbacila' francuske Ligue 1 iz društva tzv. Liga petica.

I kako sada izgleda, Halilović uistinu uživa u novom klubu. Baš kao i trener Buijs, koji je hrvatskom igraču dodijelio dres s brojem 10.

Igrao je Halilović u tri prijateljske utakmice. Protiv njemačkog Wehen Wiesbadena, zatim protiv VVCS-a, momčadi sastavljene od nizozemskih igrača bez profesionalnih ugovora te protiv engleskog Millwalla.

U utakmici protiv VVCS-a, Fortuna je na poluvremenu gubila 3:0, a onda je trener Danny Buijs u igru u 46. minuti uveo Halilovića. Bivši igrač Dinama, Barcelone, Sportinga, Las Palmasa, Milana, HSV-a i još nekolicine klubova, preuzeo je konce igre u svoje ruke te dva puta asistirao za golove i poveo svoju momčad do preokreta i pobjede 4:3.

I očito Halilović podiže formu, jer je u utakmici u subotu bio još bolji. Gostovali su Nizozemci u Londonu, kod Millwalla, engleskog drugoligaša kojem sljedećeg vikenda počinje sezona.

I gubila je Fortuna 1:0, ali onda je Halilović nakon odlične akcije, prekrasno pucao s ruba kaznenog prostora, u suprotni kut i golmana engleskog sastava ostavio bespomoćnim. Fortuna je potom zabila još jedan gol i slavila sa 2:1.

U svakom slučaju, s Halilovićem koji evidentno podiže formu, i dokazuje da još uvijek ima veliko nogometno znanje, Fortuna može mirno čekati početak sezone u Eredivisie, a koja za klub iz Sittarda starta 13. kolovoza okršajem u Rotterdamu protiv Feijenoorda.

Naravno, brojne Dinamove navijače zanima hoće li (možda i već u toj utakmici), za crveno-bijele s De Kuipa zaigrati Luka Ivanušec, čiji transfer nizozemski mediji najavljuju već danima.