čeka ga dug oporavak

Jusuf Nurkić uspješno je operiran nakon stravičnog loma noge, liječnici su za sada optimistični

26.03.2019 u 23:55

Bionic
Reading

Jusuf Nurkić, koji je u noći s ponedjeljka na utorak u drugom produžetku dvoboja Portalnda i Brooklyna nesretno doskočio na stopalo Jareda Dudleyja i zadobio složeni prijelom obje kosti lijeve potkoljenice, uspješno je operiran, objavilo je vodstvo Trail Blazersa

Operativni zahvat je izveo dr. Richard Gellman u Portlandu, a liječnici su optimistično te očekuju potpuni oporavak snažnog centra koji je prije odlaska u NBA ligu igrao za zagrebačku Cedevitu i Zadar.

Za sada ne postoji nikakav plan, niti približne prognoze kada bi se Jusuf Nurkić mogao vratiti košarkaškim aktivnostima. Sama je ozljeda bila stravična, trebat će mu vremena da se vrati, kako fizički tako i psihički...

>> STRAVIČAN LOM NOGE JUSUFA NURKIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Nurkićevom ozljedom Portland će značajno oslabljen ući u doigravanje, a minute startnog centra Trail Blazersa trebali bi podijeliti Enes Kanter i Zach Collins.

Do trenutka u kojem je zadobio tešku ozljedu, koja je potresla i njegove suigrače i igrače Brooklyna, Nurkić je ubacio 32 koša i imao 16 skokova. U 72 utakmice ove sezone, u kojima je uvijek bio u početnoj postavi Trail Blazersa, Nurkić je imao najbolju prosječnu statistiku u karijeri s 15,6 koševa, 10,4 skoka, 3,2 asistencije i 1,4 blokade po utakmici.

>> Teška ozljeda BiH zvijezde Nurkića koja je sve šokirala; Phoenix poražen unatoč 59 Bookerovih koševa

Ove je sezone bio 13. po broju skokova u NBA ligi i 15. po o broju blokada, a ostvario je 36 'double-double' učinaka.

Mnogobrojne reakcije kolega iz NBA lige, kao i zvijezda iz ostalih sportova, svjedoče o tome koliko je Jusuf Nurkić omiljen, ne samo u svlačionici Portlanda.