OTVORENO ZA TPORTAL

Junak iz Kijeva Kramarić iznenadio nas je ovom izjavom o Čačiću

12.10.2017 u 08:47

Bionic
Reading

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i njemačkog Hoffenheima, Andrej Kramarić, s dva je gola postignuta Ukrajini u Kijevu bio jedan od junaka u odlučujućoj utakmici koja je Hrvatsku gurnula u dodatne kvalifikacije za odlazak na SP u Rusiju

Dugo je čekao Andrej Kramarić svoj trenutak slave. Istina, mnogi se pitaju kako to da već prije nije dobio ovakvu priliku, no svi znamo da se u reprezentaciji figure puno teže mijenjaju nego u klubovima.

>> Jedna stvar budi nadu uoči ključnih utakmica hrvatske reprezentacije!

I teško bi netko mogao zamjeriti Niki Kovaču, poslije i Anti Čačiću, zašto recimo nije igrao Mandžukić (ili Kalinić), ali upitno je zašto se u nekim utakmicama, a i sâm Kramarić potvrdio je da voli igrati kao polušpica, nije našao na svojoj poziciji.

Također, moramo podsjetiti na to da u periodu kada je Kramarić došao u orbitu, odnosno nakon veličanstvene sezone u Rijeci, uslijedio drastičan pad jer u Leicesteru gotovo da nije igrao.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

I dok sada mnogi prstom upiru u Čačića ističući kako je Kramarića premalo koristio, podsjetimo da je upravo sada već bivši izbornik na Kramarićevu adresu uredno slao pozive kako bi barem kroz reprezentativne treninge te koju minutu u igri održao natjecateljsku formu.

'Apsolutno se slažem. Ja sam s izbornikom Čačićem imao korektan odnos i među nama nije bilo nikakvih nesuglasica. Dapače, dok sam bio u Dinamu, on mi je prvi rekao da pravu priliku neću dobiti i praktički me usmjerio u Lokomotivu. Dakle puno je aspekata zbog kojih sam mu zahvalan', rekao je Andrej Kramarić, koji se u srijedu popodne za tportal javio iz Monaca jer je dobio nekoliko slobodnih dana i tek se u četvrtak mora javiti treneru Hoffenheima.

Dobro, ali dio javnosti mislio je da vas Čačić premalo koristi, a vidjelo se to i sada.

'Prošle sezone, igrajući za Hoffenheim, bio sam po broju golova i asistencija najkorisniji igrač među reprezentativcima. Patio sam i trpio, ali nisam to htio javno iznositi. Kad si dio ekipe, onda prihvatiš sve što ti trener kaže. I tako je on birao igrače, a ja sam, kao i svaki od nas, želio što više igrati.'

Kako ste se osjećali nakon dva gola Ukrajini, koji definitivno spadaju među vaše najvažnije u reprezentaciji?

'Presretan sam! Bilo je već velikih i važnih golova, ali ovi su ipak posebniji, pamtit ću ih cijelog života. Osobito jer su stigli nakon šokantne utakmice s Fincima, nakon koje smo psihološki pali. Ona je i te kako ostavila traga na nama igračima i trebalo je pokazati karakter kako bismo u Kijevu spasili stvar. Sada samo možemo žaliti zbog tog gola Finaca u zadnjoj minuti jer da njega nije bilo, sad bismo već polako razmišljali o Rusiji. Makar, kad ste me već pitali za golove, nadam se da će ih biti i u dodatnim kvalifikacijama. Oni bi imali posebnu važnost.'

Iako vas je izbornik Zlatko Dalić doveo i poveo do ovog uspjeha, još službeno nije potvrđeno hoće li on ostati na klupi (danas na tu temu zasjeda Izvršni odbor HNS-a, op.a.). Makar je dojam da je ova pobjeda opet donijela pozitivu i vjeru.

'Već smo puno puta rekli, mi igrači nismo ti koji određuju tko će biti izbornik. No činjenica je da smo na utakmici s Ukrajinom svi znali, od prvog do zadnjeg i od prve do zadnje minute, tko što mora raditi. Neću reći da nije bilo tako i pod Čačićem, ali uoči utakmice u Kijevu situacija je bila alarmantna. I s ovim uspjehom vjerujem da će se pojačati naboj oko reprezentacije jer, uvjeravam vas, svaki igrač u svakoj utakmici daje svoj maksimum. To je za nas stvar ponosa, mi želimo pobjedu više od svega', poručio je Kramarić.

  • +6
Andrej Kramarić - od Dinama do Rijeke Izvor: tportal.hr / Autor: tportal