kreću transferi

Joško Gvardiol ostao bez važnog suigrača; Chelsea je za njega platio 62 milijuna eura

20.06.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Premierligaš Chelsea službeno je na svojim internetskim stranicama u utorak potvrdio ono što je bilo od ranije poznato, novi nogometaš na Stamford Bridgeu je 25-godišnji Christopher Nkunku

U Chelsea je francuski reprezentativni napadač došao iz RB Leipziga, gdje mu je suigrač bio hrvatski branič Joško Gvardiol, te je objavljeno kako je potpisao šestogodišnji ugovor. Cijeli transfer je vrijedna oko 62 milijuna eura, kako doznaju engleski mediji.

„Uložen je veliki napor kako bi došao u Chelsea i jedva čekam upoznati svoje nove suigrače i trenera. Želim pokazati navijačima Chelseaja što sve mogu uraditi na terenu i želim se veseliti uspjesima sa svojim novim klubom“, rekao je Nkunku koji je profesionalnu karijeru počeo u Paris St. Germainu, a član je Leipziga od 2019. godine.

U francuskoj reprezentaciji je tijekom karijere odigrao deset utakmica te je i dalje bez gola u nacionalnoj vrsti, ali je zato godinama bio jedan od najboljih strijelaca Bundeslige Prošle sezone je postigao 16 pogodaka, uz napadača Werdera Fuellkruga najviše u ligi.

Chelsea je prošle sezone bio vrlo loš u Premier ligi te je završio tek na 12. mjestu ljestvice.