Liga nacija logo sponzori

izbornik je otvorio dušu

Utučeni Zlatko Dalić: Smetam ako kažem da sam vjernik, ako kažem 'hvala braniteljima'

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 20.06.2023 06:43
  • Objavljeno 20.06.2023 u 06:43
Bionic
Reading

Nakon nesretnog poraza u finalu Lige nacija izbornik Zlatko Dalić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV otvoreno progovorio o mogućim oproštajima Modrića, Perišića i Vide, a dotakao se i konstantnih kritika na njegov račun

'Tužni jesmo, ali na kraju prevladava ponos. Ponos na ovo što je Hrvatska napravila u Ligi nacija, pogotovo u Rotterdamu, u polufinalu i finalu. Ponos na naše igrače i na našu reprezentaciju, ponos na naše navijače, na 35 tisuća njih koji su bili ondje', započeo je hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovor za Dnevnik Nove TV te dodao:

'Mislim da je to najveći broj hrvatskih navijača u povijesti koji je gledao hrvatsku reprezentaciju. Kada oni tako prate i dođu u tuđu zemlju, onda znaš da vrijediš, da si napravio puno. Ponosan sam na sve nas. Sjajne stvari smo napravili. Ima mjesta za tugu, izmakao nam je trofej, ali bit će još prilika.'

Nacija čeka da kapetan Luka Modrić objavi svoju odluku ostaje li i dalje uz 'vatrene' ili će se umiroviti. Zna li možda već Dalić kako će ta odluka glasiti?

'Luka će sam odlučiti što i kako dalje. Ja bih volio da on nastavi jer on treba ovoj reprezentaciji i meni je žao zbog svih nas, a pogotovo zbog njega što nismo osvojili to zlato, taj trofej. Bila bi to kruna svih nas, kruna njegove karijere. Neka se Luka malo odmori i onda će on priopćiti svoju odluku', kazao je Dalić i napomenuo:

'Ja se nadam da će on biti s nama, ali na njemu je odluka...'

  • +9
Tuga hrvatskih nogometaša; Hrvatska - Španjolska, finale Lige nacija, 18.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Dalić je na klupi već gotovo šest godina te je prošao puno toga, od uspjeha do nekih neuspjeha, preko hvalospjeva do kritika. Kako prolazi kroz sve to i koliko je bio blizu odluci da ode na vrhuncu?

'Ja sam trebao otići nakon Rusije. Nisam otišao, ostao sam. Trebao sam otići nakon Katra, pa nakon Lige nacija...', započeo je Dalić. Da, sve su to trenutci u kojima je Dalić prelomio ostati, a zašto je odlučio ostati, objasnio je u emotivnom izlaganju.

'Zbog svojih razmišljanja. Kada nešto napraviš, najbolje se povući. Mene vuče motiv, mene vuče Hrvatska i meni nema ljepšega posla od ovoga koji ja tu radim. Osvojiti tri medalje u pet godina, s tim se ne mogu pohvaliti ni puno jače reprezentacije, puno brojnije države nego što je Hrvatska. Ja sam ponosan na ovih svojih pet godina, na našu reprezentaciju, na igrače, na ovo što smo napravili. Ponosan sam na svoju karijeru osobito', započeo je Dalić te u dahu nastavio:

Izvor: Društvene mreže / Autor: Igor Kralj / PIXSELL

'Kritika će uvijek biti kod nas. One su dio našega folklora. One su ovdje zbog nekog interesa tih drugih ljudi, ali ja sam pet i pol godina izbornik, nikad se nisam posvađao. Nikad nisam rekao ružnu riječ nikome. Ako sam negdje pogriješio, ispričao sam se. Ako smo izgubili, preuzeo sam odgovornost. Ja sam uvijek to napravio. Nakon Europskog prvenstva rekao sam da sam pogriješio, da ću se ispraviti i popraviti. Tako sam i učinio. Smetam ako kažem da sam vjernik. Smetam ako kažem 'hvala braniteljima'. Smetam zato što mislim svojom glavom i zato što sam biram reprezentaciju i igrače koji igraju zajedno sa svojim stožerom. Ne biraju ih novinari, ne biraju ih menadžeri, biram ih ja sam. Smetam ako nisam otišao iz Hrvatske jer sam ostao tu da mladim ljudima pošaljem poruku da ostanu u Hrvatskoj, da radimo bolju Hrvatsku. Zato me kritiziraju. Ja se na njih ne obazirem. Iza mene su naši igrači i tri medalje', zaključio je izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

>> cijeli intervju Zlatka Dalića pogledajte OVDJE

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal