problemi u rimu

Jose Mourinho nije skrivao nezadovoljstvo radom Rominih čelnika, a sve je vezano i za jednog hrvatskog reprezentativca: Frustriran sam...

12.07.2022 u 13:09

Bionic
Reading

Momčad Rome započela je pripreme za novu sezonu, ali trener 'vučice' Jose Mourinho do samog se starta suočava s problemima. Zato je svoje frustracije trenutnom situacijom odlučio podijeliti s navijačima i javnosti

Roma je prošlu sezonu pod vodstvom Josea Mourinha završila na šestom mjestu ljestvice Serie A, a uz to je 'vučica' osvojila i premijerno izdanje Konferencijske lige. U novoj će sezoni tako igrati Europsku ligu, a Mourinho se ponadao kako će klupski čelnici aktivnije poraditi na dovođenju pojačanja.

No, čini se da im za sada baš ništa ne ide po planu, a zbog toga je Jose Mourinho na samom početku priprema za novu sezone strašno nezadovoljan.

'Možete li prema izrazu mog lica reći da sam zabrinut?', pitao je uz osmijeh Jose Mourinho govoreći o transferima.

Realno, Portugalac u ovom trenutku ima razloga za brigu jer su mu stigla tek tri nova igrača - Nemanja Matić, Zeki Celik i golman Mile Svilar.

Mourinho i čelnici Rome nisu skrivali ambicije, u novoj se sezoni očekuje napredak, prije svega borba za mjesta koja vode u Ligu prvaka, ali i juriš na novi trofej.

Popis potencijalnih pojačanja u samom je startu bio poprilično ambiciozan, no pitanje je tko će još ovog ljeta doći na Olimpico. Najveća je briga klupskih čelnika kako osigurati da mlada zvijezda 'vučice' Nicolo Zaniolo (23) i dalje ostane u klubu jer ga Juventus na sve načine pokušava dovesti u Torino.

Među potencijalnim pojačanjima spominjao se i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren (33) kojeg je Mourinho poželio angažirati još prošle sezone. Lovren je član ruskog Zenita iz St. Peterburga i zbog sankcija praktički bez odštete može napustiti klub. U Romi su se ponadali da će Lovren odmah pristati, ali pregovori su negdje zapeli i to je jedna od razloga Mourinhovog nezadovoljstva.

Tu su i, barem za sada, neuspjeli pokušaji dovođenja nekadašnje zvijezde Juventusa Paula Dybale, pa sjajnog napadača Valencije, Portugalca Goncala Guedesa te golgetera Sassuola Domenica Berardija. Mourinho je računao na dvojicu od trojice gore spomenutih ofenzivaca, ali pozitivnih pomaka u tim transferima još nema.

'Da, malo sam frustriran prijelaznim rokom...', priznao je Jose Mourinho i tako 'bocnuo' čelnike Rome pa potom dodao:

'No, ne brinite. Ne brinite, svi naporno radimo na tome da se pojačamo.'