ATP PLAVA LAGUNA Croatia Open

Još jedan tenisač iz svjetskog TOP-a 20 stiže u Umag

23.06.2017 u 12:00

Bionic
Reading

Listi velikih svjetskih tenisača koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju ATP turnira Plava laguna Croatia Open u Umagu pridržio se i 13. igrač svijeta Belgijanac David Goffin

'Želio bih zahvaliti direktoru turnira Lawrenceu Frankopanu i timu u Umagu jer su mi pružili priliku da po prvi puta u svojoj profesionalnoj karijeri nastupim u Hrvatskoj. Čuo sam brojne sjajne stvari o turniru u Umagu i jedva ih čekam iskusiti i sam ovoga srpnja', rekao je 26-godišnji Belgijanac.

Goffin će zaigrati u glavnom turniru pojedinačne konkurencije zahvaljujući pozivnici i trebao bi biti prvi nositelj među brojnim zvijezdama koje su već potvrdile nastup u Umagu. Goffin će predvoditi društvo u kojem se nalaze Gael Monfils, Fabio Fognini, Gilles Simon, Borna Ćorić, Philipp Kohlschreiber, Benoit Paire i brojni drugi čije je sudjelovanje u turniru već potvrđeno.

'Činjenica da smo uspjeli privući nekoga poput Goffina za naš turnir predstavlja sjajnu vijest. Poznajemo se već dugi niz godina i naš je odnos uvijek bio fantastičan. Iznimno je nadaren, a teniski ga svijet obožava zbog lakoće kojom igra, ali i njegova besprijekornog sportskog ponašanja. On je kruna ovogodišnjeg turnira u Umagu koji će zasigurno biti spektakularan', istaknuo je direktor turnira Lawrence Frankopan.

ATP turnir u Umagu održat će se tjedan dana nakon Wimbledona, od 17. do 23. srpnja, a legendarni Goran Ivanišević oduševljen je ovogodišnjom listom igrača.

'Umag ove godine zaista ima nevjerojatnu širinu koja garantira sjajan tenis svih sedam dana turnira. Goffin je jedan od najuzbudljivijih igrača na Touru. Uz njega, Monfilsa, Fogninija, Ćorića i sve ostale, gledatelje očekuje jedan od najboljih turnira u posljednjih deset godina', kazao je Ivanišević.