španjolci pišu

Jedna rečenica Ronalda Koemana bila je dovoljna da Lionel Messi povuče ovako drastičan potez

26.08.2020 u 11:42

Bionic
Reading

Nakon što je u utorak Lionel Messi poslao obavijest čelnicima Barcelone kako želi napustiti klub, krenule su špekulacije gdje bi Argentinac mogao nastaviti karijeru. Zainteresiranih ima puno, ali malo je njih koji bi mogli ispuniti financijske obveze odnosno platiti više stotina milijuna eura odštete. No, još je veće pitanje koji će trener dopustiti Messiju da mu se petlja u posao kao što je to dosad radio u Barci

Nogometni svijet doživio je u utorak veliki stres. Jer do prije par mjeseci, iako se pitanje Messijevog odlaska provlačilo već neko vrijeme, nezamislivom je izgledala opcija da Argentinac napusti Barcelonu.

Ipak, kako se čuda ponekad i događaju, tako je zaživjela opcija oko Messijevog odlaska iz najdražeg mu kluba.

Naravno, neki su sumnjali da je tome povod loš odnos s predsjednikom Bartomeuom, pa potom i debakl u Ligi prvaka odnosno poraz od Bayerna 2:8.

Ali sada ispada da ga je iz kluba potjerao novi trener, nekad veliki igrač i istaknuti član Barcelone - Ronald Koeman.

Nizozemac, koji je prošlog tjedna naslijedio Quiquea Setiena, odmah je poželio razgovarati s Messijem u četiri oka, što su i napravili.

Ali nakon tog sastanka, Messi je prelomio i odlučio dići sidro, a španjolski mediji objavili su rečenicu kojom je Koeman natjerao Messija na ovakvu odluku.

'Privilegije u ovoj momčadi su prošlost, moraš napraviti sve za ekipu, neću biti fleksibilan, moraš razmišljati samo o uspjehu momčadi', navodno je Koeman rekao Argentincu.

S obzirom na to da se u zadnjih desetak godina Messija jako puno toga pitalo, posebno kada je bila riječ o kupovini igrača, onda ova priča ka i 'drži vodu'.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL