FIFA_SP_2018.svg

čekanje mu se isplati

Jedini je srebrni hrvatski reprezentativac bez kluba, ali sigurno ga čeka ugovor života

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 20.07.2018 06:18
  • Objavljeno 20.07.2018 u 06:18
Bionic
Reading

Svjetsko nogometno prvenstvo najveća je 'tržnica' igrača, za mnoge sjajna prilika da si dobrim igrama podignu cijenu i izbore se za još bolji transfer. Tako će i mnogi hrvatski reprezentativci profitirati od nastupa u Rusiji, a jedan od njih je pred potpisom izdašnog ugovora

Milan Badelj (29) svoju je rolu na SP-u u Rusiji odigrao izvrsno. S klupe je čekao svoju priliku, uskočio je protiv Islanda, zabio i gol. Za samo 103 minute na terenu... Možda je i mogao dobiti koju minutu više, ali on je svoj doprinos osvajanju srebrne medalje na Mundijalu dao.

Podredio se momčadi, takav je Milan Badelj kroz cijelu svoju karijeru. Od kapetanskih dana u Dinamu, pa preko njemačkog HSV-a do Fiorentine. Gdje je bio i kapetan 'viola' nakon tragične smrti Davidea Astorija. No, nakon četiri sezone u Firenci došlo je vrijeme za rastanak.

Tako je Badelj ovog ljeta slobodan igrač, već je ranije odlučio kako ne želi potpisati novi ugovor s Fiorentinom iako je imao konkretnu i korektnu ponudu 'viola. Jači je bio zov iz velikog Milana, njegovog 'imenjaka'. Samo je trenutno nejasno stanje s financijama posrnulih 'rossonera' spriječilo Badelja da već sada potpiše ugovor.

Bez obzira na sve, iskusni veznjak, jedan od najpouzdanijih igrača gdje god da je igrao, nema razloga za brigu. Oko vrata mu je srebrna medalja sa SP-a u Rusiji, a to je u ovom trenutku najbolji pregovarački adut. Uz sve što je do sada odigrao i napravio u karijeri sigurno je da mu ne može odmoći. Samo za koji milijun može i mora 'podebljati' ponudu novog kluba.

  • +37
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Island Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Dok se čeka rasplet situacije u Milanu, a Badelj je navodno spreman 'riskirati' do ponedjeljka, stižu nove ponude. Jedna baš i nije tako izazovna, a to je ona francuskog Lillea koji ima izuzetno mladu momčadi na sve načine pokušava dovesti pokojeg iskusnog igrača koji bi 'pazio' na mlade nade. No, dojam je da Lille ipak ne može platiti koliko Badelj u ovom trenutku vrijedi. Prema Transfermarktu je to u ovom trenutku izuzetnih 15 milijuna eura...

Njegova je želja, ako će se naći zainteresirana momčad, ostati u Serie A, u nekim su se kombinacijama spominjali Lazio, Torino i Atalanta, čak i Napoli, no dojam je kako su to bila tek puka nagađanja. Samo bi Napoli mogao platiti koliko Miki trenutno vrijedi, no...

  • +2
Milan Badelj Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Zato se Badelj okrenuo 'novim tržištima', Francuska, kako smo i kazali, nije baš izazovna, ali prvo je osvanula vrlo ozbiljna i konkretna ponuda španjolskog Villarreala koji ga je želio dovesti još prošle zime. Problem je samo što se u posljednji trenutak u borbu za Badelja uključio ruski velikan, prebogati Zenit iz St. Peterburga.

I to vrlo konkretno jer mu igrač Badeljeva tipa treba - odmah. Rusko prvenstvo počinje za nekoliko dana, 28. srpnja, i čelnici Zenita od trenera Sergeja Semaka traže povratak na sam vrh i osiguravanje nastupa u Ligi prvaka. Ove će sezone Zenit igrati - Europsku ligu. I sigurno je da će mu igrač kao što je Milan Badelj trebati u momčadi. Izvori bliski Badelju tvrde kako će, ako ne prihvati ponudu Milana, gotovo sigurno završiti u Rusiji, u St. Peterburgu. Već sljedećeg tjedna, s ugovorom života... Zaslužio je!