ispričao se zbog promašaja

Jedan od engleskih tragičara na Euru progovorio o najgorim danima u karijeri i rasističkim napadima koje je doživio, a mrziteljima je poslao i jasnu poruku

15.07.2021 u 06:38

Bionic
Reading

Jadon Sancho se oglasio nakon teških rasističkih napada koje je doživio nakon što je promašio jedanaesterac u finalu Eura 2020.

Jedan od tragičara engleskog poraza u finalu EP-a, Jadon Sancho (21) ispričao se navijačima zbog promašenog jedanaesterca, dodavši kako nije iznenađen zbog brojnih rasističkih napada koji su uslijedili nakon finala.

Krilni igrač Borussije Dortmund se ispričao što je iznevjerio momčad i navijače rekavši kako je to 'daleko najgori osjećaj' koji je imao u svojoj karijeri.

Sancho je bio jedan od trojice engleskih igrača koji su promašili kaznene udarce, a druga dvojica su bili Marcus Rashford i Bukayo Saka. Sva trojica su nakon finala bili žrtve rasističkih napada, a rasno zlostavljanje potaknulo je policijsku istragu i osudu širom zemlje.

'Neću se pretvarati da nisam vidio rasno zlostavljanje, ali nažalost to nije ništa novo. Kao društvo trebamo raditi bolje i držati ove ljude odgovornima', napisao je na Twitteru.

'Mržnja nikada neće pobijediti. Svim mladim ljudima koji su bili žrtve sličnog zlostavljanja, podignite glavu i nastavite loviti svoj san', dodao je i tako poslao jasnu poruku svima koji mrze.

Sancho je naglasio kako je ponosan na reprezentaciju i na to kako su 'ujedinili cijelu naciju u teških 18 mjeseci.'