LIGA NACIJA - 20.45 SATI

Je li ovo Dalićevih 11 za Španjolsku ili hrvatski izbornik opet sprema neko ekstra iznenađenje?

11.09.2018 u 08:43

Bionic
Reading

Hrvatska danas (20.45 sati) počinje svoj put u novom natjecanju pod okriljem Uefe – Ligi nacija. Španjolska je domaćin našoj reprezentaciji koja u Elche stiže kao aktualni svjetski viceprvak

Može li Hrvatska preživjeti neugodno gostovanje kod bivšeg svjetskog i europskog prvaka? Odgovor na to pitanje, ali i na ono kako će izgledati naša nacionalna vrsta poslije odlazaka nekih igrača (Mandžukić, Subašić, Ćorluka), dobit ćemo negdje oko 22.30, kada francuski sudac Bastien odsvira kraj.

Na papiru Španjolci u svlačionici imaju tri puta skuplji kadar, njihov vrijedi milijardu i 40 milijuna, a onaj kojim raspolaže Dalić tek 308 milijuna eura. No slično je bilo i na SP-u u Rusiji pa znamo kako je sve završilo za Španjolce, a kako za Hrvatsku.

U prijateljskoj utakmici protiv Portugala (četvrtak, 1:1) Dalić je isprobavao pojedine igrače, nije to bila najjača Hrvatska koju može imati na raspolaganju, ali ni u sudaru sa Španjolcima neće istrčati nominalno najmoćniji sastav jer nema ozlijeđenih Lovrena, Rebića, Kramarića, Strinića...

  • +3
Prijateljska utakmica: Portugal - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

I zato hrvatska nacija s nestrpljenjem iščekuje kojih će to biti prvih 11 za 'furiju'. Prema zadnjim informacijama, Dalić će krenuti s Kalinićem na golu, u zadnjoj liniji bit će Vrsaljko, Vida, Mitrović i Pivarić, sredinu terena držat će Modrić, Brozović i Rakitić, a malo ispred njih bit će Kovačić i Perišić. Vrh napada rezerviran je za Santinija (možda Livaja). No to je samo pretpostavka, jer Dalić je već znao iznenaditi javnost svojim taktičkim zamislima, a ne treba zaboraviti ni to da na klupi ima igrače poput veznjaka Badelja i napadača Pjace...

'Nismo se došli braniti nego pobijediti. Ranije jesam rekao da nam rezultat nije u prvom planu, da želimo stvoriti momčad za Europsko prvenstvo, no kada dođeš na ovako veliku utakmicu, nemaš puno mogućnosti. Moraš pokušati pobijediti', najavio je Dalić te dodao da će kroz posjed lopte pokušati zaustaviti Španjolsku.

  • +3
Liga nacija A, skupina 4: Engleska - Španjolska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Što se tiče domaćina, njegovih 11 je najvjerojatnije: De Gea - Carvajal, Nacho, S. Ramos, M. Alonso – Saul Niguez, Busquets, T. Alcantara – Asensio, Rodrigo, Isco.

'Hrvatska ima izuzetno kvalitetne pojedince, a kao momčad napada i kao momčad se brani, i to snažno', rekao je u najavi susreta španjolski izbornik Luis Enrique.

Dodajmo kako Hrvatska samim sudjelovanjem u Ligi nacija ima zajamčeno 1,5 milijuna eura, a ukoliko osvoji prvo mjesto u skupini s Engleskom i Španjolskom, u HNS-ovu blagajnu kapnut će još toliko.