SKUPO LIJEČENJE

Je li išta ostalo od milijardu dolara koliko je Schumacher zaradio prije nesreće?

29.12.2018 u 09:44

Bionic
Reading

Pet godina je prošlo od teškog pada na skijanju Michaela Schumachera i teške ozljede glave zbog koje njegova obitelj troši milijune eura na liječnike. Nekoć jedan od najbogatijih sportaša svijeta definitivno svakim danom ima sve manje novaca...

Podsjetimo, sedmerostruki F1 prvak stradao je potkraj prosinca 2013. godine u francuskom Meribelu i završio na intenzivnoj njezi u bolnici u Grenobleu, no uspio se izvući i trenutno se nalazi na kućnoj njezi u obiteljskom domu u Švicarskoj kod jezera Geneva.

  • +3
Michael Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: Nella/Profimedia

Nije poznato do koje se mjere Schumacher oporavio, jedino što se uspjelo saznati je da obitelj troši čak 16 milijuna eura godišnje na liječnički tim koji se brine za njega, a troškovi su u početnim kritičnim danima zasigurno bili i puno veći.

Ako je vjerovati tom podatku, obitelj se približava brojci od stotinu milijuna eura potrošenih na Michaelovo liječenje i postavlja se pitanje hoće li se jednog dana istopiti cijelo bogatstvo svojedobno jednog od najbolje plaćenih sportaša svijeta. Naime, zna se da je supruga Corinna već prodala privatni avion i vikendicu u Norveškoj, no Forbes je procjenjivao njegovu imovinu na čak milijardu dolara pa bi zaliha još trebalo biti.

Corinnin uzgoj konja također donosi određenu zaradu, no teško da se radi o milijunima koje Michael trenutno treba.

Ne zaboravimo da obitelj troši priličan novac na vozačku karijeru sina Micka koji je postao europskim prvakom Formule 3 i grabi prema eliti, što je skupa investicija dok se ne probiješ među najbolje. No, ako je Mick barem upola talentiran kao Michael, obitelji bi se to jednog dana moglo višestruko vratiti.

U svakom slučaju, financijska situacija obitelji Schumacher koja se nikad nije suludo razbacivala novcem je i dalje stabilna, no Michael treba zaista mnogo novaca za svoje liječenje i to bi za desetak godina mogao postati prevelik teret za njegove najbliže...