FIFA_SP_2018.svg

OVAKO SE MOŽE DO ULAZNICE

Jako loše vijesti za Hrvate; Rusi će nas protjerati s tribina u Sočiju, ali postoji način...

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom još je jedna povijesna utakmica. U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, koje se igra u subotu u Sočiju (20 sati), suparnici Dalićevoj momčadi bit će domaćini Rusi. Istražili smo kako se uopće može doći do ulaznice i što svaki navijač mora znati ako želi biti dio ove spektakularne utakmice na olimpijskom stadionu u prelijepom gradu sa suptropskom klimom te smještenom na obali Crnog mora

Nakon što su Danijel Subašić, Ivan Rakitić i društvo u infarktnoj utakmici poslije izvođenja penala izbacili Dansku počela je 'akcija Rusija'. Sada je pred hrvatskom nogometnom vrstom novi izazov. U četvrtfinalu joj je suparnik domaćin Rusija, reprezentacija koja je na veliko iznenađenje svih izbacila favoriziranu Španjolsku.

>> Put do Sočija dug je 2700 km i prava je avantura. Kako stići na utakmicu s Rusijom?

Sasvim sigurno, taj je uspjeh dao krila domaćinima, pa se u Sočiju, odnosno u susjednom Adleru, mjestašcu nadomak olimpijskog grada, gdje se i nalazi stadion, očekuje da će svih 48.000 sjedalica biti popunjeno. Zapravo, već sada je jasno kako će se tražiti ulaznica više, a također ne treba sumnjati u to da će 90 posto gledatelja navijati za Ruse. Naravno, bit će na tribinama ovog modernog stadiona i puno hrvatskih navijača.

Koliko su ulaznica hrvatski navijači dosad mogli kupiti?

Podsjetimo, prema Fifinom pravilniku zna se točno koliko ima ulaznica navijački sektor svake reprezentacije. Konkretno, za ovu utakmicu hrvatski navijači su dobili pravo na 2300 ulaznica, a još je 700 ulaznica pripalo Hrvatskom nogometnom savezu. Ono što smo uspjeli doznati poslije dolaska u Soči jest podatak kako je HNS aplicirao za još dodatnih ulaznica, baš kao što ih je tražio za utakmicu osmine finala protiv Danske.

Naime, za spomenuti ogled protiv Danske tada je u HNS stiglo još 200 ulaznica, ali s obzirom na to da je u četvrtfinalu ipak riječ o utakmici protiv domaćina, može se očekivati da će eventualne dodatne ulaznice bez vlasnika prvo biti ustupljene - Rusima. Dakle, najblaže rečeno, Rusi će nas protjerati s tribina u Sočiju.

Kako doznajemo iz Hrvatskog nogometnog saveza, zasad nema dodatnih ulaznica, ali ako ih ipak bude, HNS će preko svojih internetskih stranica obavijestiti sve potencijalne putnike za Soči o tome.

Procedura koju svaki navijač mora znati i što je FAN ID?

Inače, procedura za ulazak u Rusiju je sljedeća. Ako navijač dobije priliku kupiti ulaznicu, dobit će barkod s kojim aplicira za FAN ID na Fifinim internetskim stranicama. Potom se spomenuti FAN ID mora ispisati na pisaču (print) i to je papir s kojim svaki navijač ulazi u Rusiju. Bez tog papira nitko neće moći vidjeti Svjetsko prvenstvo uživo.

Kada je navijač prošao tu prvu i najvažniju barijeru u krugu stadiona, gdje i postoji šator za izdavanje FAN-ID-a, mora zamijeniti spomenuti papir s ispisanim barkodom za original. Upravo taj dokument svakom navijaču služi umjesto vize koja je za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva – ukinuta!

No, ponavljamo, kako je pred Hrvatskom ogled protiv Rusije, domaćina turnira, teško je očekivati da će biti ekstra ulaznica. A sve ove koje su bile dostupne odavno su razgrabljene.

I samo usput, ovo su cijene ulaznica u američkim dolarima - ovisno o kategoriji - za utakmice četvrtfinala: 402 / 281 / 193 USD.

LUDILO

Hrvatski navijači na tribinama stadiona u Nižnji Novgorodu; potpora ni ovoga puta nije izostala!

Pogledaj galeriju

LUDILO JE POČELO

Pogledajte atmosferu u Nižnji Novgorodu; na ulicama grada dominiraju raspjevani hrvatski navijači

Pogledaj galeriju
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal