IMAO JE VALJANI RAZLOG

Jakirović u Split otputovao bez igrača koji je Dinamov zaštitni znak

03.04.2024 u 09:40

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama otputovali su u utorak navečer zrakoplovom u Split, gdje ih večeras od 19 sati (MAXSport 1, MAXtv) čeka sraz polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Hajduka.

Do odlaska u Kinu bio je jedan od najvažnijih Dinamovih nogometaša. No, boravak u toj dalekoistočnoj zemlji očito mu nije, u nogometnom smislu, donio iskorak i sreću, te se 32-godišnji Arijan Ademi već u rujnu 2023. godine (op.a., nakon samo šest mjeseci) vratio u najdraži mu klub.

Ali neki detalji ugovora ograničavali su mu minutažu, te je od povratka u Maksimir u dresu Modrih odigrao tek 975 minuta. I još nevjerojatnije, u 20 prvenstvenih nastupa koliko ima, tek je u njih devet krenuo od prve minute.

No, Ademi u momčadi ima status vrlo sličan Modrićevom u reprezentaciji. Jer Ademi je simbol srčanosti, borbenosti, požrtvovnosti, borac bez premca... I takav je dobio ulogu povesti Dinamo u subotnjem derbiju, protiv Hajduka, u utakmici koja je možda i prekretnica cijele sezone.

Naravno, svakom Dinamovom navijaču vratio se osmijeh na lice jer znali su da s Ademijem i drugi dobivaju na - hrabrosti.

>> Evo gdje, posve besplatno, možete gledati oba današnja polufinala Kupa

Nažalost, tijekom derbija dobio je neugodan udarac, ali stisnuo je zube. Međutim, u 56. minuti morao je izaći s terena. Nije se znalo da će mu ta ozljeda stvarati probleme, pa se na treningu pojavio i u ponedjeljak.

Ipak, kako nije maksimalno fit, trener Jakirović nije želio riskirati te ga je ipak odlučio ostaviti u Zagrebu, da oporavku. Jer kapetan će mu trebati i za sljedeće prvenstvene oglede.

Vjerujemo da je to bila zajednička odluka trenera i Ademija.

Sažetak utakmice Hajduk - Dinamo 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Sve četiri utakmice završnice pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa ljubitelji nogometa mogu gledati potpuno besplatno.

Poklon je to Hvatskog Teletkoma jer će MAXSport sve utakmice završnice prvi put uživo prenositi na svom YouTube kanalu.