BORBA ZA FINALE

Trener je jasan: Dinamo na Poljud dolazi po novu pobjedu protiv Hajduka

02.04.2024 u 17:31

Bionic
Reading

Dva derbija s najvećim suparnikom u četiri dana, i još k tome gostovanja na Poljudu, natjerala su čelnike aktualnog hrvatskog prvaka, odnosno Dinama, da svojim igračima ipak priušte kratki odmor te obiteljski uskšnji ručak. I zato će igrači tek nakon večernjeg treninga ovog utorka odletjeti u Split, gdje u srijedu igraju polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Na krilima dobrog raspoloženja poslije pobjede u subotnjem, prvenstvenom ogledu, nogometaši Dinama ovog će se utorak večernjim letom zaputiti u Split, gdje u srijedu od 19 sati (MAXSport 1, MAXtv) igraju protiv Hajduka, a ulog je mjesto u finalu Kupa.

>> Gledajte cijelu završnicu SuperSport Kupa na kanalu MAXSporta na YouTubeu!

'Nanažnije je da smo nakon dugo vremena uspjeli pobijediti na Poljudu i uzeti sva tri boda. Došla nam je ova pobjeda u najvažnijem trenutku. Gledamo s više optimizma, uhvatili smo priključak i samo treba tako nastaviti. Svatko ima svoju računicu, dok je matematika u igri, u svakoj utakmici igramo na pobjedu', komentirao je trener Jakirović viđeno u subotu, ali i najavio ono što ga čeka u srijedu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Naravno, čekat će ga jednako motivirani suparnik, ali kojeg je sigurno poraz poljuljao.

'I kod nas i u Hajduku uvijek se očekuje pobjeda. Psihološki trenutak je na našoj strani jer smo dobili u subotu. Tražit će iskupljenje, ali i mi želimo proći. Ovaj derbi se igrao otvorenije, otišao je na našu stranu daj Bože da i ovaj ode'.

Jakirović najavio derbi s Hajdukom u polufinalu Kupa Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Bez obzira na prvenstvenu pobjedu, imperativ je i dalje velik. Jer u igri je još jedan trofej.

'Igra se za finale, želimo biti tamo i svjesni smo da moramo igrati bolje. I tako ćemo se postaviti da prođemo u finale. Dugo nismo osvojili Kup. Jako je važna utakmica zbog svega'.

Ono što je jednako važno, jest da trener Jakirović nije osjećao pritisak, iako se promijenila upravljačka struktura kluba. A dio navijača tražio je baš Jakirovićevu 'glavu'.

'Osjećao sam mir i podršku. Povjerenje cijelo vrijeme. I od novih ljudi također. Samo gledamo da budemo što bolji'.

Subotnji derbi sudio je Nijemac Daniel Siebert, a ovaj će sraz suditi Talijan Fabio Maresca.

'Talijan mi je sudio u Zrinskom. Profesionalac, sudi najveće derbije. Jako dobar i vjerujem da će biti na razini kao i ovaj u subotu', poručio je Jakirović za kraj.

Sažetak utakmice Hajduk - Dinamo 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport