REIĆ UPOZORAVA

'Hajduku prijeti rasulo. Sad sve ovisi o Jakobušiću što će odlučiti'

01.04.2024 u 16:30

Bionic
Reading

Iako se u srijedu igra već nova utakmica Hajduka i Dinama (19 sati, MAXSport 1, MAXtv), a ulog je mjesto u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, još se uvijek govori o subotnjem prvenstvenom derbiju i Dinamovoj pobjedi 1:0 na Poljudu

Ako slučajno niste znali, Dinamo je u 28. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige pobijedio Hajduk 1:0. Jedini gol na dvoboju zabio je Bruno Petković, dok je jednako važan podatak i ozljeda Marka Livaje, zbog koje bi najbolji igrač splitske momčadi mogao izostati s terena dva do tri tjedna.

S ovom pobjedom Dinamo je preskočio Hajduk i došao na drugo mjesto prvenstvene tablice s dva boda više i utakmicom manje od Hajduka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Naravno, u Splitu su nakon osvojenog jesenskog naslova prvaka maštali o prekidu 19-godišnjeg posta bez naslova, ali nakon ovog poraza, mnogi su uvjereni da će na naslov ipak morati pričekati. Koliko?

Doajen sportskog novinarstva i dugogodišnji kroničar splitskog kluba, koji je jedno vrijeme bio i dio Uprave Hajduka, Zdravko Reić strahuje od najcrnjeg scenarija.

On je gostujući ovog ponedjeljka u HTV-ovom Studiju 4 rekao nešto što se Hajdukovim navijačima neće nikako dopasti.

'Od derbija se mnogo očekivalo, da će Hajduk dobiti i krenuti u završni juriš na naslov prvaka. To je zaista bilo šokantno. Zaslužena pobjeda Dinama zahvaljujući izvrsnom golu Petkovića. Naravno da se sada svi prozivaju, a jedini koji pate su navijači. Ispunili su Poljud, ambijent je bio fantastičan, no podrška je ostala bez efekta na terenu jer gledatelji ne zabijaju golove. Igra Hajduka je slaba i to je kritična situacija u kojoj se dugo govori. Pod povećalom je došao i Marko Livaja, koji je igrao pod injekcijama, trudio se i borio, ali nije bio onaj Marko Livaja koji je od dolaska u Split napravio fantastičan skok Hajduku. Hajduk ne mora biti prvak, ali mora se boriti za naslov prvaka. Gubitak utrke nije toliko važan koliko je bitna budućnost Hajduka, ovog igračkog kadra i trenera za sljedeće prvenstvo i Europu. Hajduku, reći ću ružnu riječ, prijeti rasulo. Sad sve ovisi o Jakobušiću što će odlučiti', rekao je Zdravko Reić u Studiju 4.

A što je još sve rečeno u emisiji pročitaje (i pogledajte) OVDJE.

Sažetak utakmice Hajduk - Dinamo 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport