RIJEČ TRENERA

Željko Sopić čestitao Dinamu i priznao: Ovo je hladno prizemljenje

22.05.2024 u 20:23

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama pobjedom 3:1 u uzvratnoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa po 17. su put osvojili Rabuzinovo sunce. Rijeka je odlično krenula u utakmicu, ali kad već Sopićevi igrači nisu iskoristili neke prilike u prvih 20-tak minuta, stigla je kazna

Nakon maksimirskih 0:0 Željko Sopić od svojih je igrača tražio puno agresivniji nastup. I dobio ga je. Međutim, Dinamo je vrebao grešku domaćina, te je u drugom dijelu prvog poluvremena zabio dva gola, i odveo vodu na svoj mlin.

Jasno, trener Rijeke Željko Sopić nije imao razloga za sreću, a o utakmici je rekao sljedeće.

'Prije svega, čestitam Dinamu. Dinamo je zabio tri, mi jedan. Ne mogu se oteti dojmu da smo bili bolji, ali jednostavno - morali smo zabiti gol. Zbog ovog pravila gola u gostima, bilo je teško igrati. A kada imaju takvog Petkovića, teško ga je zaustaviti'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Pet utakmica ste u nizu bez pobjede?

'Je li mentalni sklop utjecao? Možemo pričati o tome kada imate pet utakmice bez pobjede. Ne igrate uvijek dobar nogomet, ali morate imati nekoga tko mora zabiti kad ne ide. Ne mogu nikome ništa prigovoriti, dečki su dali sve od sebe, ali kad Dinamo povede, teško je igrati protiv njega. Tko zna što bi bilo da smo prvi zabili, imali smo neloše šanse, ali to ćemo analizirati u miru.

Taj neki je mogao biti Pjaca, ali ste ga ostavili u svlačionici?

'To je bila moja odluka. Odigrao je jako puno utakmica, bio je na nekim terapijama. Mislim da je to bilo najpametnije, da se nešto ne dogodi jer ide i na Euro. Znamo u kakvom su stanju njegova koljena, izdržala su cijelu sezonu, da je ostalo 1:0 na poluvremenu vjerojatno ne bi izašao, ali moramo biti svjesni rizika.'.

Ocjena sezone, od 1 do 5?

'To trebaju ljudi u klubu ocijenit. Ovo je hladno prizemljenje, ali treba analizirati sve hladne glave. Za ljeto prvo moramo vidjeti gdje smo s igračima kojima istječu ugovori, imamo igrače koji idu u reprezentacije. Mislim da ćemo biti pametniji nakon zadnjeg kola'.

  • +63
Rijeka - Dinamo, SuperSport Hrvatski nogometni Kup, finale, 22.5.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj
Rijeka - Dinamo 1:3 (sažetak uzvrata finala SHNK-a) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +24
Dinamo slavlje nakon osvojenog Kupa 22.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
sve osim nogometa