RIJEČ TRENERA

Jakirović nakon gubitka dva boda 'hladno' rekao: Zekić me nije iznenadio

03.03.2024 u 20:25

Bionic
Reading

U derbiju 25. kola SuperSport HNL-a Osijek i Dinamo su na Opus Areni pred 11.450 gledatelja odigrali 1:1. Osijek je poveo u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a izjednačio je Sandro Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade.

'Mi smo cijelo vrijeme tražili pogodak, ušli smo dobro u utakmicu i nismo previše dopustili Osijeku. Primili smo gol iz jedne kontre, prilično naivno. Bukvić je to jako dobro zabio. Bilo je brzo i dinamično, radili smo pritisak i napravili izmjene. Na kraju smo i zabili, a imao je i Matković svoju šansu u samoj završnici. Moramo se zadovoljiti jednim bodom', komentirao je nakon utakmice Dinamov trener Sergej Jakirović, te nastavio.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Zekić me nije iznenadio, eventualno time što je stavio Jugovića na krilo. Znao sam da će se boriti za posjed, a mi smo se pokušavali nametnuti kako bismo uzeli loptu. Dinamo je naviknuo na kvalitetu, bili smo uvjereni da možemo postići taj pogodak'.

Pred Dinamom je ovog četvrtka (21 sat) utakmica osmine finala Konferencijske lige na Maksimiru.

'PAOK je jako dobra momčad, čvrsta, bit će to 50:50. Igra se na dvije utakmice, treba biti pragmatičan i pametan, a ja se nadam da ćemo uz našu publiku ostvariti pozitivan rezultat'.

  • +15
Osijek - Dinamo (25. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Trener Osijeka Zoran Zekić opet može biti razičaran. Jer njegova je momčad imala vodstvo, nekoliko 'zicera'...

'Protiv Lokomotive smo imali pet 'mrtvaca', danas opet toliko, a kad promašiš deset takvih šansi u dvije utakmice, to je previše za svaku momčad'. 

Trener Osijeka istaknuo je da mu nije bila namjera da se njegova momčad povuče pred vlastiti gol u sudačkoj nadoknadi.

'Naravno da Dinamo ima kvalitetu, reagirao je sa zamjenama, a mi smo htjeli raditi pritisak, ali uvukao se strah u igrače, a i energetski više nije išlo. Trebali smo izbiti loptu, umjesto toga tražili pas... Takva nam je sezona, za sve se moramo ispatiti do kraja, ali ne trebamo sad kukati nego raditi dalje. Rekao sam igračima da sam ponosan na njih i da ovo treba biti temelj kako se ponašati u svakoj utakmici'.

Zekić je otkrio čime je ipak zadovoljan.

'Imali smo dovoljnu dubinu preko Miereza, puno je bilo dobrih stvari, ali nikako da navučemo taj osmijeh do kraja. Tako to u životu krene, treba samo predano raditi, a meni je ohrabrujuće kako smo izgledali i nadam se da ćemo ovako nastaviti'.

Dodao je da je sezona Osijeka 'puna turbulencija'.

'Događa se da su očekivanja velika pa su i frustracije veće, sve se to nakupilo i eskaliralo, bilo je puno igračkih i trenerskih promjena, mi se uz to navikavamo na drugačije uvjete, na novi stadion, a teško je poslije ovakvog terena doći na neki drugi i ostvariti pas igru. To nije alibi nego činjenica'.

Osijek u sljedećem kolu gostuje na Rujevici (nedjelja, 15.00, MAXSport 1, MAXtv).

'Nažalost, idemo tamo bez Ramona, Jugović je dobio jak udarac u kvadriceps, Çokaju je pukla arkada, bit će dosta posla za liječničku službu, nadam se da će se svi oporaviti. A i nije dobro da jedna momčad ovisi o Mierezu kao što mi ovisimo. Morat ćemo pronaći neko rješenje, volim dati priliku mladim igračima i to ne sporadično nego u kontinuitetu. I Prekodravac i Bukvić i Matković, i Vrbanac će dobiti šansu, sve su to igrači kojima se trebamo veseliti, a uz pametan rad i dobru selekciju Osijek sljedeće sezone može biti puno konkurentniji i stabilniji', zaključio je Zekić.

Više informacija pronađite OVDJE.