NOVOSTI IZ POLJUDA

J. Buljat na izlaznim vratima, igrači moraju na predavanja

11.06.2011 u 21:08

Bionic
Reading

Dolazak Krasimira Balakova na mjesto trenera 'majstora s mora' donio je sa sobom i neke promjene u načinu priprema momčadi. Tako je bugarski trener igračima je namijenio predavanja iz teorije nogometa

Hajduk će do odlaska na Kupres 21. lipnja raditi bez prestanka. Ritam je pomalo neuobičajan. Dva dana po jedan trening ujutro, treći dan jutarnji trening i popodnevna utakmica uz novost da se u dane kad nema utakmica u popodnevnim satima organiziraju predavanja iz teorije nogometa.

Uz videoprojekcije teoretska predavanja održat će pomoćni trener Jončo Arsov. Paralelno će se slagati i momčad za sljedeću sezonu, finišira se transfer Foxija Kethevoama, a s druge strane se pojavila mogućnost transfera Jurice Buljata u Maccabi. Ti bi se poslovi trebali dovršiti do odlaska momčadi na pripreme na Kupres isto kao i pregovori oko smanjenja ugovora osmorici igrača koji izlaze iz okvira onog što je najavio predsjednik Maleš. Njegov naum je promijeniti strukturu ugovora na način da fiksni dio iznosi maksimalno sto tisuća eura, a varijabilni će ovisiti o učinku, pa je tako moguće da igrači u konačnici zarade i više.

Hajduk je obznanio i popis protivnika s kojima će odigrati prijateljske utakmice tijekom prvog dijela priprema. 22. lipnja, dan nakon što stignu na Kupres, odigrat će u Tomislavgradu protiv Sloge iz Uskoplja, dva dana kasnije u Livnu protiv Troglava da bi 26. i 28. lipnja u Tomislavgradu odigrali protiv Tomislava i Branitelja.