JURČEVIĆ PRED OTKAZOM

Iznenadni otkaz u Poljskoj trenera kojeg Mamić jako želi stvorio pomutnju u Dinamu; je li već odlučio?

11.05.2018 u 10:18

Bionic
Reading

Nakon što je Nenad Bjelica dobio otkaz na mjestu trenera Lecha iz poljskog Poznanja u nogometnim kuloarima pojavila se priča kako ovu priliku glavni arhitekt Dinama Zdravko Mamić neće propustiti. Čak i u slučaju da sadašnji trener Dinama Nikola Jurčević osvoji duplu krunu

Vijest kako je nekada sjajni nogometaš Nenad Bjelica dobio otkaz nakon domaćeg poraza 0:2 od Jagiellonije brzo se proširila Hrvatskom. Taj otkaz dva kola prije kraja prvenstva, kojim je Lech vrlo vjerojatno propustio priliku da postane prvak, mnoge je iznenadio. No, vrlo brzo su ljudi bliski čelnicima Dinama pustili priču kako ih ne bi iznenadilo da upravo Nenad Bjelica postane novi trener Dinama.

To će biti poznato već u ponedjeljak 14. svibnja kada Dinamo gostuje u Kranjčevićevoj kod Rudeša koji je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi. U slučaju novog poraza Jurčević će već iste večeri postati 'bivši', a obzirom na rasplet jasno je kako bi novi trener – uoči posljednjeg kola u kojem Dinamo dočekuje Inter te finala kupa protiv Hajduka (23.5.) – mogao postati 46-godišnji Nenad Bjelica.

Zašto baš on? Od prije je poznato kako ga Zdravko Mamić izuzetno cijeni i već je nekoliko puta bio u kombinacijama. Bio je navodno vrlo blizu klupe Dinama kada je Mario Cvitanović odstupio zbog serije loših rezultata.

U klubovima koje je vodio prije Lecha kao što su talijansku Spezia, Austria iz Beča, Wolfsberger AC, Lustenau i Kärnten, Bjelica je ostavio solidan trag. I po svom karakteru mnogi su uvjereni kako bi se sjajno uklopio u maksimirsku svlačionicu.

'Ne strahujem za budućnost, dobio sam posljednjih mjeseci nekoliko ozbiljnih ponuda uglednih klubova, čak i iz liga Petice tako da sigurno neću dugo biti bez posla', ubrzo nakon otkaza koji ga je iznenadio rekao je sa Sportske novosti Bjelica.

U kuloarima se spominje kako je pričuvna opcija za spas sezone bivši izbornik Ante Čačić, koji uživa u mirovini i prati sve što se događa u našem nogometu, a nije nemoguće da u slučaju poraza od Rudeša na klupu dođe neko privremeno rješenje iz postojećeg kadra kao što su recimo Igor Jovićević (trner u Dinamo II) ili legendarni hrvatski trener Ivo Šušak koji radi na mjestu voditelja omladinske škole Dinama.

Nakon nedavno poraza 3:1 u Kranjčevićevoj od Lokomotive u svlačionicu Dinama uvukla se nesigurnost. Bez obzira što u posljednjem kolu na Maksimiru Dinamo dočekuje Inter iz Zaprešića (minimalna pobjeda osigurat će im naslov prvaka, op.a.) jasno je kako ukupan dojam neće biti dobar. Pogotovo ako u pretposljednjem kolu 'kiksaju' protiv Rudeša.

Stoga je jasno kako su ovom Dinamu potreban velike promjene, kako igračke tako i u stručnom stožeru i logistici.

U našoj anketi možete glasovati koje bi rješenje u stručnom stožeru bilo nabolje:

  • +22
Lokomotiva - Dinamo, 34. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL