EMOCIONALAN MEČ U PARIZU

Izludio Ćorića pa se na terenu rasplakao: Nikad mi u životu nije bilo teže!

31.05.2017 u 16:57

Bionic
Reading

Steve Johnson priznaje da mu je jako teško nastupati na Roland Garrosu samo tri tjedna nakon smrti oca, no uspio je u emocionalnom meču ove srijede izvući iz sebe maksimum te izbaciti iz turnira Bornu Ćorića koji je od muke potrgao svoj reket...

Svašta se događalo u meču Johnsona i Ćorića, a nervoza je kulminirala u četvrtom setu, kod vodstva 5-4 Amerikanca kojem je sudac pri izjednačenju dodijelio kazneni poen zbog napucavanja loptice, na što je ovaj poludio i tražio dolazak supervizora na teren.

Borna je iz te situacije izašao kao pobjednik i izjednačio na 5-5, dok je Steveu preostalo tek razbiti reket. No, u 13. igri sve se preokrenulo. Američki 27-godišnji igrač spasio je Ćorićeve set lopte i dovršio posao rezultatom 8:6, što je izludilo mladog Hrvata koji je u napadu očaja histerično razlupao svoj reket.

Johnson je pak u suzama dočekao kraj meča, a razlog je bila smrt oca prije samo tri tjedna koja mu je nastup u Parizu učinila iznimno teškim.

'Tata je bio tako važan dio mojeg teniskog života i emocije su trenutno snažne. Teško je nositi se s tom boli,' priznao je nakon meča i dodao:

'Bio je to vjerojatno jedan od najtežih mečeva u mom životu.'

Ćoriću pak preostaje pričekati Wimbledonu u potrazi za svojim prvim velikim rezultatom na nekom od Grand Slam turnira.

'Nakon prvih set i pol, gdje nikako nisam uspijevao uhvatiti ritam, u nastavku sam proigrao i to nije izgledalo loše. Najveći je problem što sam stalno bio u rezultatskom zaostatku i hvatao Johnsona. I onda ga uhvatim, pa napravim nekoliko pogrešaka u tie-breaku i izgubim set,' izjavio je razočarani Borna koji vjeruje da je meč mogao otići u peti set:

'Moglo je sve lako otići i u odlučujući set da sam zadržao break viška kod 4-2. No, Johnson je jako čvrst, za svaki sam poen mogao puno raditi na terenu, a svaku je pogrešku znao kazniti. No, sve u svemu, izuzmemo li prvih set i pol, odigrao sam solidan meč. Dao sam sve od sebe, no danas jednostavno nije išlo.'