HRVATICE U ŠVEDSKOJ

Izbornik objavio popis 16 rukometašica za EP

03.12.2016 u 13:47

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Mrđen objavio je u subotu popis 16 igračica koje će od 4. do 18. prosinca braniti boje Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu u Švedskoj, kazavši kako naše rukometašice očito nisu favoriti, ali i da ih ne treba podcjenjivati

Hrvatska će u Švedskoj igrati u skupini D gdje će snage odmjeriti s Rusijom, Norveškom i Rumunjskom.

'Sve reprezentacije imaju kvalitetu, trenutačni rejting je na njihovoj strani, dok mi nemamo ni jednu medalju. Bilo bi suludo govoriti da smo mi favoriti kao i da idemo na izlet. Idemo se potući tamo. Trebamo igrati tekmu po tekmu i gledati gdje će nam se ukazati šansa', rekao je hrvatski izbornik govoreći o suparnicama u skupini.

'Nadam se da smo svi spremni i da se povrede neće ponoviti. Sve pripremne utakimice smo dobro odigrali, nismo igrali na rezultat iako smo ih dobili i u svim su utakmicama igrale sve igračice, iako zapravo ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu', kazao je Mrđen.

'Što smo htjeli napraviti napravili smo i nadam se da je to to', dodao je, ocjenjujući pripreme.

Reprezentativka Sonja Bašić je istaknula kako su ona i njene suigračice na pripremema pokazale da igraju dobru obranu.

'Trebamo odigrati tu obranu kako spada i vidjeti možemo li pobijediti. U svaku uatkmicu trebamo ući maksimalno i dati sve od sebe', rekla je Bašić.

Nakon napornih treninga i tri pripremne utakmice, pred hrvatskim rukometašicama ostao je još jedan trening, a sutra, 4. prosinca, putuju u Helsingborg.

Hrvatska će prvu utakmicu odigrati protiv Rusije u ponedjeljak u 18, 30 sati, druga utakmica je na rasporedu u srijedu u 20:45 sati protiv Norveške i zadnja utakmca u skupini protiv Rumunsjke se igra u petak 9. prosinca protiv Rumunjske.

Popis: Gabrijela Bešen (RK Sesvete-Agroproteinka), Marina Razum (RK Lokomotiva), Ekatarina Nemaškalo (RK Podravka),
Paula Posavec (ŽRK Zrinski), Nataša Janković (Ardesen GSK), Nikolina Zadravec (RK Podravka), Vesna Milanović-Litre (RK Krim Mercator), Andrea Čović (HC Vardar), Ana Debelić (RK Podravka), Andrea Penezić (HC Vardar), Sonja Bašić (Ipress Center-VAC), Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin), Ćamila Mičijević (Dunaujvarosi KKA), Dora Krsnik (RK Podravka), Marijeta Vidak (RK Podravka), Valentina Blažević (RK Krim Mercator).