okršaji u studenome

Izbornik Dalić 'rođendanskim pozivnicama' pokazao tko je podbacio u nedavnim utakmicama, a među kandidatima je i trojac koji se borio s koronavirusom

26.10.2020 u 13:20

Bionic
Reading

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u studenome čekaju tri utakmice, prijateljska protiv Turske (11. 11.) te dvije iz Lige nacija, protiv Švedske u gostima (14.11.), te u Splitu protiv Portugala (17.11.). Izbornik Zlatko Dalić popis kandidata objavio je baš na datum svog 54. rođendana

Listopadski okršaji protiv Švicarske, te potom i Švedske odnosno Francuske, vratili su mir među navijače hrvatske nogometne reprezentacije. Jer u tim je dvobojima Hrvatska izgledala kudikamo bolje nego tijekom rujanskih testova protiv Portugala i Francuske.

No, ipak bilo je i onih koji su negativnim komentarima popratili to listopadsko okuplanje, a prije svih to su bili klubovi naših reprezentativaca, Andreja Kramarića (Hoffenheim), Ante Budimira (Osasuna) i Josipa Brekala (Wolfsburg), koji su se kod svojih 'gazda' pojavili s koronavirusom.

Naravno, nitko tu nije izravno uperio prst u igrače, ali čim su prigovorili jasno je da su klubovi nezadovoljni.

Ipak, najvažnije je da su sva trojica na putu povratka na terene. Andrej Kramarić u utorak će odraditi novi, nadamo se i posljednji test. Ante Budimir već ovog tjedna trebao bi se priključiti momčadi, baš kao i Josip Brekalo.

Dogodile su se i manje promjene, pa je tako ovog puta s poziva ispao Tin Jedvaj, na čiju je igru u posljednje vrijeme sjelo puno kritika.

Na ovom popisu nema ni Šime Vrsaljka, koji je otpao zbog zdravstvenih problema, dok se Ante Rebić našao na listi igrača s pretpozivom, jer i stanje njegova lakta je upitno.

I zato su se sva trojica igrača našla i na Dalićevom popisu za utakmice koje su na rasporedu od 11. studenog.

Na listi pretpoziva po prvi se puta našao i Toma Bašić.

Dalićev popis:

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić;

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić

Pretpoziv: Ante Rebić, Tin Jedvaj, Lovre Kalinić, Mile Škorić, Josip Juranović, Toma Bašić, Antonio Mirko Čolak, Marin Pongračić

'Pratit ćemo pozorno stanje svih igrača u naredna dva tjedna i pravovremeno reagirati odnosno aktivirati neke pretpozive ovisno o situaciji. Priželjkujem da svi pozvani igrači budu zdravi kako bismo u što boljoj poziciji dočekali posljednje ovogodišnje utakmice i na zadovoljavajući način okončali natjecanje u Ligi nacija', izjavio je Dalić.

Reprezentacija će se okupiti 9. studenoga u Istanbulu, a dan nakon utakmice s Turskom putuje u Stockholm. Dalić i igrači će u Split putovati odmah nakon utakmice sa Švedskom.