SVI PRIČAJU O GONZALU

Izazvao euforiju u Italiji: Imamo novog Maradonu!

03.12.2015 u 11:33

Bionic
Reading

Nakon što je s dva nova pogotka potopio Inter, Gonzalo Higuain glavna je tema u talijanskim medijima, a Argentinca uspoređuju sa sunarodnjakom Diegom Maradonom...

Navijači Napolija uvjereni su kako ova generacija nogometaša može ponoviti isto što je ostvarila Maradoninina 1990. godine: osvojiti naslov prvaka Italije, treći u povijesti kluba.

Nakon trijumfa nad Interom u ponedjeljak, 12. u zadnjih 13 utakmica, euforija je još veća, a u središtu pažnje našao se Gonzalo Higuain koji je s dva krasna pogotka potopio 'nerrazzure' te se učvrstio s 12 golova na vrhu liste strijelaca.

Argentinski 27-godišnji napadač u talijanskim medijima proglašen je nasljednikom Diega Maradone. Prvi je to ustvrdio Interov trener Roberto Mancini. Ne radi se toliko o igračkim sposobnostima koje su ipak na strani 'malog zelenog', već o ulozi vođe, vjernosti Napoliju u kojem želi ostati što duže te bliskosti s navijačima koje je potpuno osvojio.

Nakon sedam godina u Realu, Higuainu je ovo treća u nebesko plavom dresu i zasad najbolja. Utrpao je već 12 golova u ligi i dva u Europi te se i prije Nove godine približava svojim najboljim učincima u Italiji. U suradnji s Hamšikom, Insigneom i Callejonom vodi Napoli prema trofeju kojeg čeka 15 godina i trenutno se nitko ne bi kladio protiv momčadi trenera Maurizija Sarrija, jer gazi sve pred sobom...