TU SMO ZA VAS

Iz Rusije s ljubavlju; zanimljiva poruka navijačima klubova koji su osnovali Superligu i tako razbjesnili nogometni svijet

19.04.2021 u 14:32

Bionic
Reading

Ne stišavaju se reakcije na osnivanje nogometne Superlige, a na zanimljiv način se moksovski Spartak obratio navijačima klubova koji će igrati novo natjecanje

Vijest o osnivanju nogometne Superlige u kojoj bi igrali najbolji i najbogatiji europski klubovi izazvala je pravu buru u nogometnoj zajednici, a na društvenim mrežama ima i duhovitih reakcija. Jedna je stigla preko Twittera od Spartaka iz Moskve.

'Dragi navijači Milana, Arsenala, Atlética, Chelsea, Barcelone, Intera, Juventusa, Liverpoola, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Real Madrida i Tottenhama, ko trebate novi klub kojem ćete pružati podršku, uvijek smo tu za vas. Lijepi pozdrav', FC Spartak Moskva.

Dogovor o osnivanju Superlige postignut je u nedjelju, a predsjednik Real Madrida Florentino Perez izabran je za čelnika te lige. Ligom bi upravljalo 15 osnivača (klubova), koji bi imali zajamčeno mjesto u Superligi. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima.

Inače, sudjelovanje su odbili Bayern, Borussia Dortmund i PSG, a navodno je Superliga dobila odbijenciu i od Porta te Zenita iz St. Petersburga.

Za danas je zakazano obraćanje Uefe koja odlučuje o drastičnim kaznama za bogate velikane koji su pokrenuli svoju ligu.

  • +12
FC Liverpool - Real Madrid, Liga prvaka, 14.4.2021. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell