VRUĆA TEMA

[ANKETA] I hrvatska nogometna javnost ogorčena; čitatelji tportala u komentarima jasno poručili da odlazak velikih u Superligu zaslužuje drastične kazne

19.04.2021 u 11:14

Bionic
Reading

Nogometna javnost je ogorčena osnivanjem Superlige, a palac dolje, zatvorenom elitnom natjecanju samo za bogate velikane, pokazali su i čitatelji tportala

U Europi se sprema najveći nogometni rat. S jedne strane 12 nogometnih bogataša (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, Juventus, Milan i Inter), a s druge UEFA, FIFA, nacionalni Savezi, organizatori domaćih prvenstava...

UEFA je sazvala hitan sastanak kako bi zaustavila cijeli projekt, a dok se čeka odgovor Europske nogometne organizacije diljem Europe ne stišavaju se ogorčene reakcije. I čitatelji tportala su razočarani potezom nogometnih divova i smatraju da ih treba drastično kazniti.

'Sve ih izbaciti iz domaćih liga, izbaciti iz UEFA natjecanja, svim igračima omogućiti slobodne prelaske u iduća tri mjeseca, pa nek se onda igraju', jedan je od komentara.

'Treba ih bojkotirati, jer odavno je nogomet prerastao sve sfere normalnosti! Savezi tih zemalja odmah ih izbaciti iz lige i obavezno u njih poslati financijske inspekcije', drugi je prijedlog.

'Sve ih izbaciti i zabraniti igračima igranje za reprezentaciju. Perez predsjednik...majko mila!', treće je mišljenje.

Neki smatraju da se Superliga ipak ne može zaustaviti...

'Kao i uvijek, u kapitalističkom sistemu vrijednosti, pohlepa će pobijediti. Tako da, bit će malo protivljenja UEFA-e i saveza, ali oni će svoje svejedno izgurati.'

Podsjećamo Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova, izvijestio je Real Madrid čiji je predsjednik Florentino Perez izabran za čelnog čovjeka tog natjecanja.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

'Premijerna sezona bi počela što je prije moguće', navedeno je u priopćenju.

  • +12
FC Liverpool - Real Madrid, Liga prvaka, 14.4.2021. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Utakmice bi se igrale tijekom tjedna a klubovi bi vikendom nastupali u svojim nacionalnim prvenstvima. Sezona bi počinjala u kolovozu te bi klubovi bili podijeljeni u dvije skupine po 10 momčadi. Svaka bi momčad odigrala sa svakom iz skupine po jednu utakmicu doma i u gostima, a onda bi po najbolje tri iz obje skupine ušle u četvrtfinale. Njima bi se kroz doigravanje priključile još dvije momčadi koje su u regularnom dijelu završile na četvrtom i petom mjestu. U četvrtfinalu i polufinalu bi klubovi igrali po utakmicu doma i u gostima dok je u finalu zamišljen jedan susret na neutralnom terenu.

  • +7
Tottenham - Manchester United, 11.4.2021. Izvor: EPA / Autor: Adrian Dennis / POOL