SUPERSPORT HNL - 28. KOLO

Iz bogatog programa izdvajamo Bišćanov debi; evo gdje gledati današnje utakmice

08.04.2023 u 09:51

Bionic
Reading

Ove subote na rasporedu su preostale tri utakmice 28. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Prvi će na teren Gorica i Osijek (15 sati, MAXSport 1), potom igraju Lokomotiva i Dinamo (17.05 sati, MAXSport 1), a od 19.10 sati (MAXSport 1) kolo će zaključiti Rijeka i Šibenik

GORICA - OSIJEK (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Gorica lovi možda i jednu od posljednjih prilika kako bi se približila mjestima koje osiguravaju ostanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Posljednjih tjedana, odnosno u zadnjih pet kola, Sopićeva je momčad od mogućih 15 osvojila čak osam bodova, a posebno je ohrabruje remi protiv Dinama u posljednjem kolu. Osječani pak pobjedu čekaju još od siječnja, kada su baš svladali današnjeg domaćina.

A baš s tom utakmicom, od 29. siječnja, Sopić je najavio i današnji ogled.

'Ta utakmica je bila naša najslabija, a oni su s druge strane odigrali jako dobro i zasluženo pobijedili. Nadam se da ćemo se ove subote pokazati u boljem svijetlu. Nema tu puno kalkulacija, nama treba pobjeda, njima treba pobjeda... Očekujem jednu otvorenu utakmicu za gol više i nadam se da ćemo popraviti realizaciju u odnosu na utakmicu s Dinamom', kazao je Sopić.

Borimir Perković, Osijekov trener, ima ambiciju zadržati momčad u borbi za mjesta koja vode u Europu. No, da bi konkurirali, igrači slavonskog prvoligaša moraju početi pobjeđivati.

'Imam poštovanje i respekt prema Gorici kao i prema svim drugim klubovima, ali od prvog dana ponavljam da su mi u fokus moji igrači. Želim da igramo nogomet kakav smo igrali na Rujevici, sada moramo ići samo iznad te razine i moja koncentracija je isključivo vezana na moje igrače'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

LOKOMOTIVA - DINAMO (17.05 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Iako je Lokomotiva na osmom mjestu prvenstvene tablice, samo je pet bodova dijeli od trećeg mjesta, koje vodi u Europu. Prema tome, i klub s Kajzerice ima svojih ambicija, a gdje bi Čabrajinim igračima bilo slađe, nego bodove uzeti protiv Dinama. S druge strane, Modri dolaze u Kranjčevićevu s novim trenerom, Igorom Bišćanom, ali i glasnom podrškom Boysa. Jer želi li obraniti naslov, Dinamo si ne smije dopustiti kikseve kakvih je imao u posljednjih nekoliko utakmica.

'Prije svega, nadamo se dobroj utakmici i naravno našem dobrom rezultatu. Dinamo ima novog trenera, kako ide izreka; nova metla uvijek novo mete, tako da vjerojatno će donijeti psihološki puls na uzdrmanu momčad Dinama. Tako da je vrlo teška i neizvjesna utakmica pred nama', rekao je Silvijo Čabraja, te odgovorio na pitanje može li Bišćan nešto promijeniti u dan, dva, Čabraja odgovara:

'Manje više kada se mijenja trener bude pozitivan šok za ekipu, teško da on može u taktičkom i fizičkom smislu promijeniti ekipu u jednom danu, ali u svakom slučaju u psihološkom pristupu sigurno može. Možemo li se vratiti na pobjedničke staze nakon dva remija? Pokušavamo svaku utakmicu pobijediti, kao i sve ekipe. Hoćemo li uspjeti u tome sutra ovisi o nama, hoćemo li biti pravi te hoćemo li biti u ritmu kao protiv Varaždina, naravno uz uvjet da barem pedeset posto svojim prilika i realiziramo, onda možemo pobijediti ovu utakmicu'.

Igor Bišćan u petak se prvi put susreo s Dinamovom momčadi, te odradio jedan, jedini trening. Ali ne sumnja u igrače.

'Čeka nas jako zahtjevna utakmica protiv nezgodnog suparnika. Dolazi u ne baš sjajno vrijeme, momčad nam nije u idelanom stanju, zadnji rezultati nisu na razini koju smo očekivali. Jednostavno, to je razdoblje koje trebamo proći, a nadam se od će od ove utakmice krenuti pozitivan trend. Tek nas čeka prvi trening pa je teško govoriti o nekim ozbiljnim promjenama, ali nadam se da ćemo prouzročiti pozitivnu reakciju. Kroz razgovor ćemo se probati što bolje pripremiti. Lokomotiva ima mladu momčad, punu energije, njezine su utakmice zanimljive, pune prilika. Kažem, znamo koliko smo dobri kad smo na svojoj pravoj razini'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

RIJEKA - ŠIBENIK (19.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nakon lošeg jesenskog dijela sezone, s promjenom trenera, odnosno dolaskom Sergeja Jakirovića na klupu Rijeke, klubu s Rujevice 'zasjalo je sunce'. Imali su nekoliko pobjeda u nizu, sad su malo posustali, ali ambicije su jasne - borba za treće mjesto.

'Prvo bi na početku čestitao Šibeniku na ulasku u finale Kupa Hrvatske. U vidu toga i nama opomena da nas čeka teška utakmica koja neće biti nimalo jednostavna. Igramo protiv kluba koji je u posljednjih dvadsetak dana dvaput pobijedio Dinamo i uzeo bod na gostovanju kod Osijeka, jasno je kakva nas zadaća očekuje', rekao je Sergej Jakirović, trener Rijeke.

Šibenik, kao što je rekao Jakirović, u Rijeku dolazi nakon pobjede u polufinalu Kupa nad Dinamom. Samim time vjerojatno i malo 'opijen'. Međutim, trener Damir Čanadi svjestan je da njegova momčad još nije osigurala mjesto u društvu najboljih.

'Nismo imalo puno vremena za pripremu, u četvrak smo imali regeneraciju, u petak trening. Očekujem čvrstu utakmicu, oni su trenutno među najboljima u ligi, stabilni su, igraju oštro i agresivno, pogotovo na domaćem terenu, u svakom duelu su beskompromisni, a u napadu imaju igrača brzog, gladnog golova', kazao je Čanadi, ali i potvrdio da se nije previše 'feštalo' nakon ulaska u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

'Nije bilo preveliko slavlje, do ponoći možda. Bilo je veselo, igrači su se družili s navijačima, ali ne želim da netko pomisli da se pretjeralo u alkoholu, ako osvojimo Kup dat ćemo si oduška. Nama je prvenstvo prevažno, od tog klub živi, moramo ostati u ligi. Što je bilo jučer već je zaboravljeno, fokus je na Rijeci'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.