6:3, 6:3 S CIPOLLOM

Ivo Karlović suvereno do polufinala Beograda

08.05.2009 u 17:44

Bionic
Reading

Sa 'samo' 13 as-servisa Ivo Karlović prošao je u polufinale ATP turnira u Beogradu, a njegov suparnik, Talijan Cipolla, izdržao je na beogradskoj zemlji samo sat i 11 minuta. Toliko je, naime, trebalo 'divu sa Šalate' da pobijedi 6:3, 6:3

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Beogradu. U četvrtfinalu je sa 6:3, 6:3 svladao Talijana Flavija Cipollu koji je u turnir stigao iz kvalifikacija. Meč je trajao samo sat i 11 minuta, a za to vrijeme 'div sa Šalate' odservirao je za njega malih 13 asova, ali je imao i 88 posto osvojenih poena na svoj prvi servis.

Cipolla je tek u drugom setu uspio stići do prve i posljednje break lopte, no premda ju je i iskoristio, Karloviću je to uspjelo više puta. Ukupno, Ivo je imao šest break lopti, a iskoristio ih je tri. Naš tenisač jako se dobro prilagodio i Cipollinim servisima, pa njegova pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Protivnik Karlovića u njegovom prvom ovosezonskom polufinalu bit će Poljak Lukasz Kubot, koji je u turnir ušao kao 'sretni gubitnik', tj. tenisač koji je pokleknuo u posljednjem kolu kvalifikacija, ali je zbog odustajanja nekog od igrača iz glavnog dijela turnira ipak ušao u natjecanje.