prijatelji su, ali...

Ivo Karlović ima razloga za zabrinutost; mislio je da mu nitko ne može oduzeti ovaj rekord, ali sad mu opasno prijeti nekadašnji suigrač

19.08.2021 u 10:27

Bionic
Reading

John Isner (36) jedan je od teniskih veterana koji se sjajno dobro drži u konkurenciji mladih nada koje nadiru. Isner je na 26. mjestu ATP ljestvice, a na Masters 1000 turniru u Cincinnatiju bez većih je problema prošao u 3. kolo svladavši Talijana Jannika Sinnera 5-7, 7-6 (4), 6-4. Na tom je meču opalio 12 aseva i sad je ukupno u karijeri na 13.016 aseva

John Isner (36) jedan je od legendarnih 'bombardera' u svijetu tenisa, uz našeg Ivu Karlovića (42) tenisač s najviše as servisa i najbržim servisom u povijesti 'bijelog sporta'!

Podsjetimo, Ivo Karlović dugo je držao rekord najbržeg servisa na ATP Touru, opali je svojevremeno lopticu čak 251 km/h. No, Isner je srušio njegov rekord 2016. godine - čak 157,2 km/h letjela je loptica nakon njegovog servisa!

I nije se Karlović ljutio na Isnera, nije imao razloga jer dečki su dugo godina prijatelji, a drže i jedan zajednički rekord. Naime, 2008. godine su na Australian Openu igrali parove i od tada su službeno najviši teniski par u povijesti. Karlović je visok 211 centimetara, a Isner 208 centimetara! Zamislite samo kako je bilo protivnicima kad su ovi 'neboderi' krenuli servirati...

A Ivo Karlović i danas drži rekord po broju as servisa, do sada ih je u karijeri opalio čak 13.709! I nitko se nije zamarao razmišljanjem može li ga netko stići... Činilo se gotovo nemoguće, a onda je odjednom John Isner ponovno zaprijetio svom prijatelju Ivi!

Isner je u sjajnoj formi, u Cincinnatiju igra na vrlo visokom nivou i nakon pobjede protiv Jannika Sinnera stigao je do brojke od 13.016 aseva u karijeri! Ispred njega je sad samo Ivo Karlović, koji je na već spomenutih 13.709 as servisa.

'Da, to je jako dobar rezultat', kazao je John Isner kad su ga podsjetili na taj podatak i dodao:

'Znam da sam negdje oko rezultata Ive Karlovića, možda uspijem oboriti i taj rekord. Ako se on uskoro povuče, onda bi to moglo biti dostižno. Volio bih biti vlasnik tog rekorda, ali vidjet ćemo hoću li ga uspjeti oboriti', prokomentirao je Isner.