što se dogodilo?

Javio se odbačeni hrvatski reprezentativac; nije mu jasno zašto ga je izbornik Zlatko Dalić prekrižio, a osvrnuo se i na neke glasine...

18.08.2021 u 22:27

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić sve je iznenadio objavom popisa reprezentativaca za sljedeće tri utakmice kvalifikacija za SP 2022. godine. Nakon kraha na Europskom prvenstvu Dalić nije pozvao Antu Rebića, Brunu Petkovića, Josipa Brekala, Milana Badelja... Neke očekivano, a neke baš i ne. Zato se javnosti putem društvenih mreža obratio Josip Brekalo

Hrvatska nogometna reprezentacija odmah na početku rujna nastavlja s kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. 'Vatreni' već 1. rujna gostuju u Rusiji, samo tri dana kasnije (4. rujna) odigrat će još jednu utakmicu na strani, protiv Slovačke, a za kraj na Poljudu 7. rujna dočekuju Sloveniju.

Izbornik Zlatko Dalić je nakon rezultatskog kraha na Europskom prvenstvu odlučio malo 'razdrmati' reprezentaciju te su neki od standardnih reprezentativaca za ovo okupljanje - prekriženi. Realno, neki očekivano, neki zbog ozljeda ili bolesti, a neki iz samo Daliću poznatih razloga.

Tako će ovu akciju 'vatrenih' propustiti Ante Rebić, Bruno Petković, Milan Badelj, Domagoj Bradarić, Lovre Kalinić i Josip Brekalo. S obzirom ne neke napise u medijima, Josip Brekalo je odlučio obratiti se javnosti. Ne zna zašto ga Dalić nije pozvao, ali... Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

'Koristim ovu priliku oglasiti se povodom mog reprezentativnog statusa i uz njega vezanih raznih medijskih priča i spekulacija', započeo je svoju objavu Josip Brekalo te nastavio:

'Najgore priče, koje su me ponukale ovo objaviti, su one gdje se mene prikazuje kao neposlušnika koji ne poštuje starije suigrače i koji narušava koheziju u ekipi. To su grube izmišljotine i apsolutne neistine, te ih kao takve moram demantirati, jer u ove tri godine koliko sam u reprezentaciji nikada nisam imao niti jedan jedini problem, niti s jednim suigračem. Upravo suprotno i jedino moguće, sve ih poštujem i sa svima sam u jako dobrim odnosima. Hrvatska reprezentacija za mene je svetinja i moja druga Obitelj. Ponosan sam što sam u ove tri godine odigrao 27 od 28 mogućih utakmica, a u zadnjih godinu dana uz asistencije postigao i četiri zgoditka. Zašto ovaj puta nisam pozvan, nije pitanje za mene, ali ono što znam je da ću svaki puta kada budem pozvan dati svoj maksimum. Vjerujem u sebe i veselim se idućoj prilici i ponovnom pozivu. Reprezentaciji, stožeru i svim igračima želim puno sreće u ove tri utakmice i nadam se da ćemo upisati sve tri pobjede i trasirati put prema Svjetskom prvenstvu', zaključio je Josip Brekalo.