razljutili su ga...

Bijesni Cristiano Ronaldo napokon je prekinuo šutnju i progovorio o odlasku iz Juventusa; imaju li navijači razloga za zabrinutost?

19.08.2021 u 06:57

Bionic
Reading

Posljednjih su se dana zakotrljale priče kako Cristiano Ronaldo (36) nema namjeru produljiti ugovor s Juventusom koji mu završava u ljeto 2022. godine te kako već ovog ljeta želi napustiti Torino

Talijanski su mediji Cristiana Ronalda (36) 'prodali' već sto puta ovog ljeta, posebice nakon što je Portugalac odbio potpisati novi ugovor s Juventusom. Problem? To što je njegova godišnja plaća od 31 milijuna eura ogroman teret za klupski proračun, posebice u ovim kriznim godinama koje je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Ronaldo je navodno, kao i svi igrači Juventusa, pristao na smanjenje plaće, ali u isto je vrijeme odbijao potpisati novi ugovor pa su krenule priče o transferu. 'Prodavali' su ga mediji Realu, Manchester Unitedu, PSG-u, Manchester Cityju...

A sam se Ronaldo nakon završetka Europskog prvenstva nije pojavljivao u medijima, odlučio je ne komentirati sve te napise, ali čini se kako su ga neki tekstovi baš razljutili.

Zato je prekinuo medijsku šutnju te se oglasio na društvenim mrežama.

'Svi koji me poznaju znaju koliko sam posvećen radu. Manje priče, više akcije, to je bio moj moto od samog početka karijere. Kako god, imajući u vidu sve što je nedavno rečeno i napisano, moram razjasniti svoju poziciju', započeo je Cristiano Ronaldo koji tvrdi da mu mediji ne iskazuju dovoljno poštovanja, a posebno ga je pogodilo nagađanje da bi se mogao vratiti u Real Madrid:

'Više od svog tog nepoštovanja prema meni kao čovjeku i igraču ide ta površna priča o tome kakva je moja budućnost. To je znak nepoštovanja prema svim klubovima koji su uključeni u te glasine, kao i njihovim igračima i osoblju. Moja priča u Realu je ispisana. Zabilježeno je sve. U riječima i brojevima, trofejima, rekordima, i u titulama. Sve je u muzeju na stadionu Santiago Bernabeu i u mislima svakog navijača kluba. I pored toga što sam postigao, pamtim da sam u tih devet godina imao prisan odnos i poštovanje prema navijačima, to je ljubav i poštovanje koje uzvraćam i danas, nešto je što će mi uvijek biti u srcu. Znam da će me pravi navijači Reala i dalje čuvati u srcu kao što i ja njih čuvam', napisao je Cristiano Ronaldo.

No, to nije bio kraj, imao je ljutiti Ronaldo još nešto za dodati...

'Jednako kao i ova posljednja epizoda u Španjolskoj, bilo je često vijesti i priča koje su me dovodile u vezu s brojnim klubovima u drugim ligama, a bez da je itko bio zainteresiran da sazna što je istina. Zato prekidam medijsku šutnju da bih rekao da neću dozvoliti da se ljudi igraju mojim imenom! Ostajem koncentriran na karijeru i rad, posvećen sam i spreman za sve izazove s kojima se moram suočiti. Sve ostalo? Sve ostalo je samo priča...', zaključio je Cristiano Ronaldo.